Limfni sistem igra nekakšno vlogo »telesne kanalizacije« oz. zbiralca odpadnih snovi in toksinov, saj čisti in rešuje naše telo raznih okužb, bakterij, presnovnih odpadkov itd. Ta naravni proces ščiti naše telo pred razvojem nezdravih tkiv, ki lahko vodi v okvare tkiv in posledično v razvoj bolezni. Limfni sistem na predelu dojk sestavlja prepredena mreža limfnih kanalov in limfnih vozlov. V kolikor je pretočnost limfnega sistema šibka, postane limfni pretok "zakrčen", limfna tekočina pa prenasičena z odpadnimi produkti in toksini, ki se posledično pričnejo kopičiti v tkivu dojk, kar pozneje vodi v razvoj bolezni dojk, vključno z rakom dojk.

Ta proces poslabšanja pretoka limfnega sistema, obremenitev limfnih vozlov in posledično razvoj vnetnih procesov v tkivu dojk, lahko zelo razločno vidimo z metodo medicinske termografije – zdravstvenega pregleda dojk z uporabo medicinske termo kamere, seveda v primeru, da imamo nameščeno ustrezno medicinsko programsko opremo.

 

Zgornji sliki prikazujeta, kako predeli, na katerih se pojavljajo vnetni procesi, zelo natančno sledijo poteku limfnih kanalov in položaju limfnih vozlov, kar nedvoumno razkriva, da gre v tem primeru za težavo s pretočnostjo limfnega sistema. V tem primeru pri nas, v »Vila zdravja«,  svetujemo ukrepe in terapije, ki jih ženska lahko izvaja popolnoma sama, s ciljem izboljšanja ugotovljenega stanja.

S primerjalnim pregledom po preteku cca. 3-4 mesecev, lahko opazujemo pozitivno delovanje omenjenih ukrepov in posledično izboljšanje zdravstvenega stanja dojk. Podrobneje o pregledu dojk z medicinsko termografijo, lahko izveste na spodnji povezavi:

https://beta.publishwall.si/vilazdravja/sub/60/podrocja-pregledov-z-medicinsko-termografijo/bolezni-in-obolenja-dojk

Zdravstveni pregled dojk z medicinsko termografijo, ženskam torej omogoča, za razliko od ostalih metod pregleda dojk, tudi spremljanje in detekcijo pojavov in procesov, ki lahko šele pozneje vodijo v nastanek bolezni dojk, to pa hkrati pomeni možnost pravočasne reakcije, še preden pride do pojava bolezni dojk in igranja aktivne vloge pri skrbi za zdravje dojk, pri čemer s tovrstnim načinom pregleda niste izpostavljeni fizičnim obremenitvam dojk, kontaktu z opremo ali kakršnemukoli sevanju.

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor