Članek
Maščobe in krvni sladkor
Objavljeno Mar 15, 2024

Leta 1927 je bila objavljena študija dr. Williama Sansuma in dr. Shirley Sweeneya, ki je jasno pokazala negativen vpliv pretiranega vnosa maščob na inzulinske funkcije.
Temu so sledili zdravniki in tako je v 50. letih prejšnjega stoletja dr. Walter Kemper zdravil svoje paciente, ki so zboleli za diabetesom tipa 2 z nizko- maščobno dieto, ki je pomagala tudi pri zdravljenju težav z diabetično retinopatijo, ledvičnih težavah in hipertenziji. V 70 – tih je dr. James W. Anderson objavil rezultate svojih eksperimentov, pri katerih je prišlo do zmanjševanja ali opustitve uporabe inzulina pri njegovih pacientih s sladkorno boleznijo tipa 2, ko so se začeli prehranjevati z nizko maščobno dieto in veliko vlakninami. Znanstvenik dr. Philip Randle je leta 1963 v raziskavi ugotovil, da maščobne kisline in glukoza tekmujejo za vstop v celico. Dokazal je, da ko maščobne kisline, ki pridejo v krvni obtok hitreje kot glukoza, pridobijo dostop do tkiv, blokirajo delovanje inzulina, zaradi česar ostane glukoza ujeta v krvi. Uživanje maščobnih kislin tako pripravi temelj zavračanja inzulina v mišicah in jetrih. Ta učinek je poimenoval sindrom maščobnih kislin, ki se je kasneje preimenoval v Randlov cikel.
Inzulinska rezistenca je tudi posledica kopičenja odvečne maščobe v tkivih, ki niso namenjena shranjevanju velikih količin maščob. Tudi po najnovejših znanstvenih študijah je najbolj učinkovita prehrana pri težavah z diabetesom nizko maščobna polnovredna rastlinska prehrana z le 10 do 15 % dnevnih kalorij iz maščob. Z zmanjšanjem količine maščob imajo bolniki manj težav z inzulinsko rezistenco. Pomembno pa je, zaužiti dovolj vlaknin, antioksidantov, vitaminov in mineralov, kar polnovredna rastlinska prehrana ponuja v obilju.
Pri samem procesu zdravljenja lahko pomagajo zdravilne rastline, ki podpirajo naše telo na pravi način in nimajo stranskih učinkov. Starodavne vede, kot je ajurveda, že več kot 5000 let pomagajo človeku do ravnovesja na celosten način.
Zahvaljujoč temu znanju je nastal izdelek CURALIN, ki je inovativen, učinkovit in edinstven na svetovnem trgu, namenjen diabetikom tipa 2. Ustvarili so ga strokovnjaki, zdravniki znanstvenega inštituta in kliničnega centra v Tel Avivu. Je popolnoma naraven izdelek iz 9 rastlin, med katerimi je korenika kurkume in cimetova skorja.
Učinki izdelka so predstavljeni v študiji Curalin supplement for patients with type 2 diabetes mellitus objavljeni 16 februarja 2023 na PubMed in ti so: delovanje na celice trebušne slinavke in spodbuda tvorba inzulina, aktivnejša presnova ogljikovih hidratov, boljša prebava, dvig energije, manjša želja po sladkem in zdravo zmanjševanje telesne teže, preventivi pred metabolnim sindromom, manjša resorpcija sladkorjev v črevesju ter večjo občutljivost tarčnih celic za inzulin, posredno zmanjšanje težave z ožiljem, mikrocirkulacijo, visokim krvnim tlakom in zapleti sladkorne bolezni.

OGLASNO SPOROČILO

#DrWilliamSansuma #DrShirleySweeneya #DrWalterKemper #DrJamesAnderson #DrPhilipRandle #RandlovCikel #Curalin #PubMed #MetabolniSindrom #Mikrocirkulacija