Članek
Študentsko delo Koper
Objavljeno May 09, 2022

Študentsko delo Koper je aktualna tematika za vse dijake in študente, ki želijo opravljati tovrstno delo. Slednje namreč predstavlja zares odličen vir zaslužka za mlade. V nadaljevanju tokratnega članka ti bomo predstavili še več informacij o tematiki študentsko delo Koper. Če želiš izvedeti več o tem, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Študentsko delo Koper je začasno ali občasno delo študentov in tudi dijakov

Najprej ti sporočamo, da je študentsko delo Koper začasno ali občasno delo študentov in tudi dijakov. Gre namreč za eno izmed fleksibilnih oblik dela, ki je namenjena le mladim. Slednji so vključeni v proces izobraževanja in si želijo vključitve na trg dela zaradi finančnih razlogov. Preko tovrstnega dela pa pridobijo tudi pomembne izkušnje, ki jim bodo koristile.

Imaš tudi ti status dijaka ali študenta? Če je tvoj odgovor pritrdilen, ti svetujemo, da se (če se še nisi) prijaviš oziroma včlaniš v študentski servis Mjob. V kolikor si iz Kopra, boš Mjob servis našel na naslovu: Kidričeva ulica 1. Obiščeš jih lahko vsak dan v tednu, in sicer od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. V kolikor se ti bodo porajala morebitna  vprašanja, pa so za vse dijake in študente dosegljivi preko telefonske številke 041 728 960 in tudi preko elektronskega naslova: koper@mjob.si. V najkrajšem možnem času ti bodo odgovorili! 

Lahko klikneš na zgornji odebeljeni napis in si pogledaš trenutno aktualno ponudbo prostih študentskih del

Sporočamo ti, da lahko klikneš na zgornji odebeljeni napis in si na spletni strani omenjenega študentskega servisa pogledaš trenutno aktualno ponudbo prostih študentskih del. Izbiraš lahko med več kot 1500 različnimi deli! Svetujemo ti, da si za lažje iskanje določiš ustrezne parametre. Določiš lahko regijo, vrsto dela ter delovni čas. Bolj natančno lahko omejiš tudi urno postavno. Prepričani smo, da boš med pestro izbiro študentsko delo Koper tudi ti našel tisto, ki ga že dalj časa želiš opravljati! Za še boljše sledenje prostih del pa se lahko prijaviš tudi na redno obveščanje o novih delovnih mestih preko elektronske pošte. Vse kar moraš storiti je, da vpišeš svoj elektronski naslov, označiš okence – obveščaj me in redno boš prejemal obvestila o novih, prostih delih. 

Ob koncu tokratnega članka naj ti na kratko predstavimo še nekaj ključnih informacij o tem, katere osebe lahko opravljajo študentsko delo Koper. Slednjega lahko opravljajo vsi tisti posamezniki, ki imajo status študenta v Republiki Sloveniji in osebe s statusom udeležencev izobraževanja odraslih, ki so mlajše od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega ter višjega strokovnega izobraževanja. Obenem morajo te osebe upoštevati predpis, da niso v delovnem razmerju oziroma niso prijavljene kot brezposelne osebe ali pa se ne izobražujejo skladno s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. Tovrstno delo lahko opravljajo tudi tiste osebe, ki so zaključile srednjo šolo v tekočem šolskem letu in bodo (na podlagi vpisa na določeni visokošolski zavod) ob začetku novega šolskega leta pridobile status študenta.