Članek
Dobra žlica se predstavi
Objavljeno Jul 27, 2014

Kot ljubiteljska kuharica obožujem kuhanje. Svoje kuharske recepte sem delila že kar na nekaj straneh, tudi blogu. Tako je, pisala sem že kuharski blog, ki je še vedno med živimi. Tisti blog sem pričela pisati konec avgusta leta 2011, ko sem prišla iz počitnic v Barceloni. Ta blog sem nato lani dopolnila tudi s stranjo na facebooku. No, dovolj o tem.

Kdor me pozna, pravi, da so moje jedi dobre. Tudi že od pravega kuharja sem dobila pohvalo, prav tako od duhovnika, ki pa ne sme lagati, ker je to greh. Ne bojte se, omenila sem ga prvič in zadnjič, ker to ne bo taka stran, bo samo posvečena kuhanju. V svoji zbirki imam kar nekaj receptov in sanjam tudi o kuharski knjigi. Vendar to naj za zdaj počaka. Najprej se moram malo bolje predstaviti.

Sem Klavdija Hiti in sem oseba na prikazni fotografiji. To je moja prva stran, kjer sem se predstavila, saj za ostalimi stranmi in blogi ljudje še ne vedo kdo stoji. No, da nadaljujem. S kuhanjem sem se pričela ukvarjati relativno pozno, vendar iz nuje. Ne, ne bom vam razlagala kakšna je bila ta nuja, ker ni pomembno, pomembno je, da ta nuja se ni razvila v sovraštvo do kuhanja, ampak v veselje do kuhanja. Najraje kuham stare, skoraj tradicionalne jedi, najraje tiste, ki so hitro pripravljene. Enostavne in hitre so tudi jedi na žlico. No, za tiste ki ne veste, to so jedi, katere se je z žlico, kar že ime pove. Obožujem tudi začimbe, katerih imam kar nekaj doma in se počasi izobražujem o njih, saj so te rastline, cvetovi in plodovi pravi vir zdravja in upam, da bo znanje o začimbah kmalu bilo prisotno v vseh kuhinjah. Včasih so ljudje veliko bolj poznali in uporabljali začimbe, vse, ne samo soli in popra, kot ga večina uporablja zdaj. Mogoče bi poleg samih receptov bolje spoznali tudi začimbe, tako vi kot jaz. Znanja namreč nikoli ni preveč. Z začimbami pa tudi zmanjšamo količino potrebne soli v hrani, saj če hrano začinimo z drugimi začimbami, potem ni potrebno dadati toliko soli, da ima hrana okus. No, ne opisujem več sebe, ampak ze vneto razgljabljam o začimbah. Še dobro, da se nisem naveliko razpisala o gojenju zelenjave, kajti tudi to je neke vrste kuhanje. Če nimaš sestavin ne moreš kuhati in najboljše so tiste, ki jih pridelaš sam. No, več o tem drugič.

Za jesen načrtujem, da se bomo lahko spoznali tudi v živo in sicer kar pri vas na domu. Ampak pšššššššššt, to je še skrivnost. Mislim, da je za prvič to dovolj, če pa imate še kako vprašanje zame, pa kar na dan z njim.

Klavdija Hiti

Arabela, vse ostane isto, to je dodatna stran, da ne bo prišlo do prevelikega mešanja osebne strani in kuharske strani.

Rada sem te brala, ko si opisovala sebe... no, tudi hrana je zanimiva, predvsem začimbe... Sol pa... ne v mrzlo vodo. ;) Ne zaradi hrane, pač pa zaradi posode.