Sedaj je na vrtu veliko bučk, katerih nekateri enostavno ne morejo pojesti. Če se jih niste že preobjedli je tukaj recept iz njih.
Gratinirani široki rezanci z bučkami po moje
Sestavine:
3 jajca
1 čebula
1 bučka
1 jedilna žlica olja
1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
0.5 kg širokih rezancev
3 dcl mleka
4 stroki česna
1 jedilna žlica paprike v prahu
Potek dela:
Najprej nasekljaš česen in čebulo, nato narežeš bučko na majhne kocke. Če je bučka mlada je ni potrebno ne lupiti ne odstraniti semen. Segreješ ponev, daš nanjo olje, nato česen in čebulo ter prepražiš. Ko je prepraženo dodaš papriko v prahu. Dodaš tudi bučke ter paradižnikov koncentrat ter prepražiš vse skupaj. Medtem ko pražimo bučke zavremo vodo in v osoljen krop zakuhamo široke rezance. Ko so kuhani damo na pekač najprej rezance, nato bučke. S tem postopkom lahko nadaljuješ, lahko pa narediš samo plast rezancev in plast bučk. V obeh primerih zalijemo z mešanico jajcev in mleka. Pekač damo v pšečico in pečemo 30min na 180 stopinj celzija. Pečeno ponudimo.
Jul 28, 2014