Članek
Olje črne kumine za zdravje
Objavljeno Mar 11, 2016

Nekatera olja so zelo zdrava in priporočljiva za marsikoga, ki ima razne težave ali pa za tistega, ki se želi težavam izogniti in jesti ter piti zdravo. Olje črne kumine deluje protivnetno, ščiti ledvice, jetra kožo, uporabljajo ga ljudje, ki imajo sladkorno bolezen, ženske za menstrualne težave in še bi lahko naštevali.

Olje črne kumine je vsekakor zdravo, vendar se ga mora uporabljati v določeni meri. Če je neka stvar zdrava, ne pomeni, da jo lahko pojemo na litre oz. kilograme na teden. Vsaka stvar ima neko mejo, tako, da velja to tudi za olje črne kumine. Vseeno pa je potrebno prebrati najprej komu je namenjeno olje črne kumine, kaj zdravi in kaj vsebuje, ker je veliko ljudi na svetu, ki ne smejo jesti in piti vsega, pa četudi je to priporočljivo ali pa zdravo.

Nekateri so alergični, drugi ne smejo zaradi kakšnih zdravstvenih razlogov, zato je pomembno, da vedno vemo kaj jemo in kaj zaužijemo v naše telo. Poleg tega, da olje črne kumine deluje protivnetno, deluje tudi antiseptično, analgetično in proti mikrobom.

Vsebuje res zdrave snovi, zdravi veliko bolezni oz. pomaga pri lajšanju simptomov. V Sloveniji se ga ne uporablja veliko, zadnjih nekaj let mogoče malo več. Ljudje na Vzhodu ga pa praktično uporabljajo že več kot dva tisoč let. Pomemben podatek, ki ga je potrebno vedeti, pa je, da tega olja ni priporočljivo segrevati, ker mu s toploto in segrevanjem vzamete vse vitamine in zdrave snovi, ki jih to olje vsebuje.