Dragica Heric KMEČKI GLAS

Prijatelji (11)
Darja Zemljič KMEČKI GLAS
KMEČKI GLAS
KMEČKI GLAS Franc Fortuna
Barbara Remec KMEČKI GLAS
REVIJA O KONJIH
Geza Grabar
Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
Alen Osenjak
Spremljevalci (3)
Referendum Drugi Tir
Jerneja Ksir

Kategorija: čebelarstvo

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Cena goveda za pet centov višja
Nižje cene prašičev
Cene žit višje
Cene slame ostajajo enake
Aktualne cene ekoloških vrtnin
Žrebička ustreljena v nogo
Slabša prodaja črno-belih telet
Slaba prodaja, nižje cene
Poletne zelenjave vedno manj
Cena odvisna od kakovosti sena
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
čebula
( 1 )
cene
( 1 )
Citrusi
( 1 )
govedo
( 4 )
Gozd
( 1 )
hruške
( 2 )
izdelki
( 1 )
jabolka
( 10 )
Jagode
( 3 )
jahanje
( 1 )
jajca
( 2 )
kaki
( 3 )
KOLEDAR
( 1 )
konji
( 1 )
koruza
( 1 )
krompir
( 8 )
kumare
( 2 )
med
( 1 )
meso
( 7 )
mladi
( 1 )
mleko
( 13 )
Ovce
( 1 )
pozeba
( 3 )
sadike
( 2 )
sadjarstvo
( 112 )
sadje
( 10 )
sajenje
( 1 )
seno
( 2 )
SLAMA
( 1 )
Sokovi
( 1 )
solata
( 1 )
svet
( 1 )
tekači
( 1 )
teleta
( 2 )
travnik
( 1 )
tujina
( 1 )
vrtnine
( 3 )
zelenjava
( 66 )
ženske
( 6 )
žita
( 3 )
žito
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
September 2021
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Skrb za 300 čebeljih družin

Dragica Heric KMEČKI GLAS
14.09.2021 12:44 (Sep 14, 2021)

Tradicija Čebelarstva Veselič je dolga več kot 50 let. Poleg prodaje medenih dobrot, kmetija ponuja ogled čebelarstva skupaj z degustacijo medu in medenih izdelkov, v sodelovanju z drugimi ponudniki v kraju pa še ogled kulturnih in naravnih znamenitosti ter pokušino belokranjskih vin in drugih dobrot.

V času junija, julija in avgusta, včasih sezono podaljšajo tudi v september, ima čebelarstvo Veselič, ki se nahaja v vasi Čurile pri Metliki, vsak četrtek dan odprtih vrat. Domači in tuji obiskovalci si pod vodstvom gospodarja Jožefa ogledajo njihovo čebelarstvo, celoten proces čebel v panju do medu in drugih pridelkov ter številnih medenih izdelkov, jih degustirajo in po želji tudi kupijo v njihovi trgovini na kmetiji. Veseličevi z drugimi lokalnimi ponudniki obiskovalcem ponujajo ali predlagajo obisk kulturnih in naravnih znamenitosti Bele krajine, pokušino vin in drugih dobrot ter uredijo tudi prenočišča z domačo hrano na enem od turističnih kmetij.

Jožef prijazno sprejme vsakega gost

Medeni likerji in kremko z dodatki

Dragica Heric KMEČKI GLAS
31.08.2021 08:06 (Aug 31, 2021)

Pred skoraj dvema desetletjema sta Dragica in Jože Tigeli iz Veržeja začela čebelariti s prvimi čebeljimi družinami. Danes imata v 140 čebeljih družin, čebelarski muzej, ki si ga ogledajo številni domači in tuji obiskovalci ter učenci osnovnih šol ter. Ponudbo različnih medov dopolnjujeta z izdelki iz medu,  med katerimi so tudi medeni liker iz jurke in gamajna ter kremni med z dodatki.

Kremni med je narejen iz cvetličnega medu. Med se meša približno teden dni, da postane penast. Med mešanjem medu se razbijejo kristali in v njem je več zraka, pove Dragica Tigeli. Kremnemu medu, ki so ga imenovali Kremko, dodajo različne dodatke kot so bučna semena, suhe borovnice, cimet, ingver, čokolado, ki izdelek naredijo še bolj zdravju koristnega ali primernega za sladokusce.

Med medenim likerji pa so Tigelijevi paleto likerjev razširili še z dvema novima likerjema. Poleg višnjevega, smrekovega in drugih, delajo tudi liker iz dveh domačih sort trt. Za jurkin in gamajev medeni liker je potreben po

Bogat travniški sadovnjak

Dragica Heric KMEČKI GLAS
19.01.2021 12:27 (Jan 19, 2021)

Janez Škrabec iz Roba pri Velikih Laščah se v upokojitvi še bolj posveča svoji dejavnosti sadjarstvu. V travniškem sadovnjaku je več kot sto mladih in starih dreves, večino starih sort jabolk, hrušk in drugega sadja, ki kljub visoki ograji morajo biti še dodotno zavarovani pred divjadjo in divjimi zvermi. Pred večjo zimo vedno preveri ali so drevesa dovolj zaščitena pred morebitnimi napadalci.

Ponosen je, da uspešno raste 15 mladih dreves starih sort jabolk, ki je bila donacija pobratenega švicarskega mesta Lützelflüh pred nekaj leti, ko je tudi v Velikih Laščah žledolom uničil veliko gozdnega in sadnega drevja. Janez skrbi tudi za nekoliko manjši travniški nasad, v katerem je okrog 50 sadnih dreves, na domačiji svojih staršev v Mramorovom pri Lužarjih v občini Bloke. Iz sadja, ki ga pridelajo in kolikor ga predvsem na Blokah ne pojedo medvedi, naredijo sok, marmelade in suhe krhlje, vse za lastno porabo.

Ob obeh nasadih ima Janez tudi čebele, doma 13 čebeljih družin, na Blokah pa šest

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Dragica Heric KMEČKI GLAS
16.11.2020 13:14 (Nov 16, 2020)

Zaradi razmer letos Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je že 10. po vrsti, v šolah in vrtcih ne bo izveden, kot smo ga bili navajeni. Več pozornosti bo namenjene spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane, ozaveščanju o njegovem pomenu, zagotovo pa bo eden od načinov tudi priprava zajtrka doma, v službenih kolektivih in kjerkoli drugod, z lokalnimi živili. 

Zajtrka kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke šole in vrtci ne bodo pripravljali, je pa s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dana pobuda, da tretji petek v novembru, 20. novembra pri pouku na daljavo ali če bodo razmere dovoljevale učni proces v razredu, del šolske ure namenijo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja. Letos imajo še večjo vlogo tudi starši in seveda vzgojitelji, da mlajšim predstavijo pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim kr

Kjer se cedita med in medica

Dragica Heric KMEČKI GLAS
13.10.2020 08:13 (Oct 13, 2020)

V Sloveniji je 89 čebelarskih mojstrov in le štiri čebelarske mojstrice. Ena od teh je Barbara Prelesnik Kojek, ki skrbi za 180 čebeljih družin. Pri čebelah je potrebno veliko znanja, spremljanje novosti in zavedanje, da je vsaka čebelja družina zgodba zase, na katero vpliva več dejavnikov.

Družinsko čebelarstvo Kojek se ponaša z več kot polstoletno tradicijo čebelarjenja. Barbara in njen mož Boštjan, ki je tudi čebelar, a zaposlen gozdar, nadaljujeta z družinsko tradicijo čebelarjenja, ki je znano po odličnih medovih, zlasti po medenih pijačah. Barbara se je učila pri svojem tastu, priznanem čebelarju Janezu Kojeku, on pa se je učil pri Ivanu Grajšu, strokovnjaku za gozdno medenje, po katerem se imenuje grajšev panj. Kot pravi Barbara, je imela najboljšega učitelja ne le zaradi znanja in izkušenj, ki jih je imel, pač pa, ker se je začela učiti na stotih panjih.

Barbara danes skrbi za štiri čebelnjake, v katerih je skupaj okrog 180 čebeljih družin. Bogato izbiro vrstnih medov omogočat

Veterinarka na majhni, samooskrbni kmetiji

Dragica Heric KMEČKI GLAS
21.09.2020 15:01 (Sep 21, 2020)

Na majhni kmetiji, na kateri živi s svojo družino že več kot 15 let, svojo bogato teorijo preizkuša tudi v praksi, predvsem v osnovni kmetijski dejavnosti čebelarstvo in v okviru svetovanja in izobraževanja kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Po zaključku študija na Veterinarski fakulteti v Ljubljani leta 2002 se je z družino preselila na manjšo družinsko kmetijo v vasi Velike Lipljene pri Turjaku. S partnerjem in štirimi otroki ter staršema se danes ukvarjajo s pridelavo zdrave hrane, pretežno za lastne potrebe, morebitne viške podarijo ali prodajo končnim kupcem, in s čebelarstvom ter prodajo osnovnih čebeljih proizvodov, kot so med, cvetni prah in vosek, končnim kupcem. Na njihovem vrtu ali na njivi je vsa zelenjava, v travniškem sadovnjaku pa so najrazličnejša sadna drevesa in grmičasto sadje. Poleg jabolk, hrušk, češpelj imajo različno jagodičje, breskve, češnje, pa tudi kostanj, figo, kivi in še veliko drugih dreves s sladkimi sadeži. Če je dobra letina, pridelajo veliko krompi

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj