Dragica Heric KMEČKI GLAS

Prijatelji (11)
Marinka Marinčič KMEČKI GLAS
Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
Alen Osenjak
KMEČKI GLAS Franc Fortuna
Branko Gaber
Geza Grabar
Barbara Remec KMEČKI GLAS
KMEČKI GLAS
Spremljevalci (3)
Referendum Drugi Tir
Jerneja Ksir

Kategorija: konjereja

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Cena goveda za pet centov višja
Nižje cene prašičev
Cene žit višje
Cene slame ostajajo enake
Aktualne cene ekoloških vrtnin
Žrebička ustreljena v nogo
Slabša prodaja črno-belih telet
Slaba prodaja, nižje cene
Poletne zelenjave vedno manj
Cena odvisna od kakovosti sena
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
čebula
( 1 )
cene
( 1 )
Citrusi
( 1 )
govedo
( 4 )
Gozd
( 1 )
hruške
( 2 )
izdelki
( 1 )
jabolka
( 10 )
Jagode
( 3 )
jahanje
( 1 )
jajca
( 2 )
kaki
( 3 )
KOLEDAR
( 1 )
konji
( 1 )
koruza
( 1 )
krompir
( 8 )
kumare
( 2 )
med
( 1 )
meso
( 7 )
mladi
( 1 )
mleko
( 13 )
Ovce
( 1 )
pozeba
( 3 )
sadike
( 2 )
sadjarstvo
( 112 )
sadje
( 10 )
sajenje
( 1 )
seno
( 2 )
SLAMA
( 1 )
Sokovi
( 1 )
solata
( 1 )
svet
( 1 )
tekači
( 1 )
teleta
( 2 )
travnik
( 1 )
tujina
( 1 )
vrtnine
( 3 )
zelenjava
( 66 )
ženske
( 6 )
žita
( 3 )
žito
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
September 2021
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Žrebička ustreljena v nogo

Dragica Heric KMEČKI GLAS
14.09.2021 12:40 (Sep 14, 2021)

Nemalokrat smo slišali, da je rejec bil ob žival, ker so mu jo neznani storilci ukradli s pašnika. Da je šlo za krajo so pričali dokazi, da so na pašniku ostali le sledovi krvi, živali pa nikjer. O ustreljeni žrebički na pašniku nas je obvestil rejec, ki se sprašuje kaj je bil namen, da je nekdo sredi noči ustrelil mlado žival v nogo in jo pustil v bolečini na pašniku. Je storilca pri delu kaj presenetilo ali je nekdo mislil, da je na pašniku divja žival, o tem zbirajo obvestila pristojni policisti.

V vasi na območju Iga, v kateri je nedaleč vstran od hiš in od glavne ceste tudi pašnik, na katerem so se pasle štiri kobile s štirimi žrebeti in dva osla je nekaj prebivalcev v noči iz 27. na 28. avgust slišalo strel in tudi lastnika konj je okrog polnoči zbudil pok. A ker se ponoči na območju, kjer so gozdovi in strnjena naselja, sliši marsikaj, ga en sam pok ni vzpodbudil k temu, da bi vstal in šel na približno 200 do 300 metrov oddaljen pašnik pogledat, če je s konji vse vredu, Zjutraj

Cene žrebet višje

Dragica Heric KMEČKI GLAS
18.08.2021 09:45 (Aug 18, 2021)

Cene konjskega mesa 

Večina slovenskih žrebet se proda v klavnice in mesnice v Italijo.

1. razred 2. razred 3. razred Žrebe do 15 mesecev starosti 2,70-2,90 2,50 2,00 Mladi konj 2,30-2,50 2,20-2,30 1,70-1,90 Odrasli konj 2,10 2,00 1,50-1,80

Vir: Kmečki glas, cene veljajo v avgustu 2021 in so v EUR/ kg žive teže.

Žrebičkovo meso zgolj za gurmane

Dragica Heric KMEČKI GLAS
25.07.2021 08:04 (Jul 25, 2021)

Zaradi nizke porabe konjskega oz. žrebičkovega mesa pri nas večino žrebet izvozimo v Italijo, kjer imajo močno razvito tudi predelavo mesa. Italijani so zelo spretni tudi pri porabi tistih kosov živali, ki pri nas po zakolu končajo v sežigalnici, zahodni sosedje pa jih uporabijo še v  kozmetični industriji, farmaciji, industriji in še kje. 

Konjsko meso je v primerjavi s preostalimi vrstami mesa bolj zdravo, saj vsebuje več biološko visoko vrednih beljakovin z nizkim deležem maščobe, ima veliko železa in vitamina B. Konji se krmijo s pašo ali suhim senom ter žiti, predvsem ječmenom in ovsom. Konj je vsekakor bolj izbirčen pri krmi, ne bo pil onesnažene vode, potrebuje precej prostora za gibanje in čas vzreje je daljši kot na primer pri govedu. Čeprav je bilo pri nas še pred leti konjsko meso cenovno manj vredno, je sčasoma postalo bolj cenjeno in priporočeno kot koristno za zdravje. Ena in najbrž edina mesnica s konjskim mesom pri nas se je že pred leti usmerila v ponudbo konjskega oz.

Neizkoriščen potencial v reji konj

Dragica Heric KMEČKI GLAS
24.07.2021 08:47 (Jul 24, 2021)

Ena od živinorejskih panog pri nas je tudi konjereja, ki je po številu različnih pasem konj najširša panoga, saj ima priznane rejske organizacije za 16 različnih pasem konj. Konji se redijo za različne gospodarske namene. Bolj kot za prehrano ljudi je reja konj pomembnejša pri razvoju podeželja, turizma in rekreaciji ter s tem zagotavljanja poseljenosti podeželja. Še vedno pa je dobra tretjina vseh konj hladnokrvnih z rejo žrebet za zakol, polovica vseh konj pa je križancev, ki jih redijo tudi za zakol.

Po podatkih centralnega registra kopitarjev (CRK) je v Sloveniji približno 26.000 konj (27.000 kopitarjev: konji, osli, mule in zebre), pri čemer je 13 % ponijev, 40 % hladnokrvnih in 47 % toplokrvnih konj. Od vseh konj je le približno polovica registriranih (pasemskih) konj, katerih lastniki se združujejo v rejske organizacije, imajo svoj rejski program, živali pa so vpisane v rodovniško knjigo. Še nedavno je bila pri nas več kot polovica vseh konj hladnokrvnih, to so bili predvsem de

Janko Sagaj in Maugli v Budimpešti slavila drugo mesto  

Dragica Heric KMEČKI GLAS
22.06.2021 09:44 (Jun 22, 2021)

Sprinter Cup dirka 6. junija letos na hipodromu Kincsem Park v Budimpešti na Madžarskem je bila mednarodna odprta dirka za najboljših dvanajst prijavljenih konj. Štartalo je osem najboljših konj, pet in Madžarske, eden iz Srbije in dva iz Slovenije.

Favoriti dirke so bili žrebec Unno del duomo - Madžar z italijanskim potnim listom, bili druga Amy del doumo - srbska kobila v lasti družine Nikola Jokića prav tako z italijanskim potnim listom in tretji slovenski kastrat Maugli v lasti ekipe iz Ključarovcev pri Ljutomeru oziroma družine Sagaj. Slovenski  kasač "Deček iz džungle" oziroma Maugli je na hipodromu v Budimpešti v predhodnih šestih nastopih slavil štiri zmage, eno drugo mesto in še eno odvzeto zmago zaradi napake voznika in neobičajno ostrih pravil ob dotiku dve količkov, ki označujejo rob tekmovalne steze. Kobila iz Srbije je v lasti hleva Dream Catcher, katerega lastnik je družina Nikole Jokića trenutno enega izmed najboljših košarkarjev NBA lige v Ameriki.

Vsi prvi trije se v

Štajerski jahači iz Juršincev do Ankarana

Dragica Heric KMEČKI GLAS
14.05.2021 13:22 (May 14, 2021)

Stanko, Ana in Katja so se odločili, da bodo tudi letos jahali od Štajerske do Primorske, kot je to pred desetimi leti začel Damjan Kurnik, imenovan Tara.

Tradicionalne jahalne poti se običajno udeležijo dva ali trije jahači, bilo jih je tudi že pet. Stanko iz Juršincev je letos na poti s svojim konjem že desetič, Katja je petič, Ana pa je bila tokrat prvič. Štajerski jahači si vsak leto v začetku maja, ko je čas za ježo tako za jahače kot tudi za konje najprimernejši, vzamejo teden dni, od sobote do sobote, in prehajajo več kot 400 kilometrov dolgo pot po gozdovih, ob travnikih in drugih stranskih poteh do Primorske. Pot se konča v Ankaranu. Jahajo le podnevi, ponoči pa počivajo na že stalnih postojankah pri svojih prijateljih, gostiteljih, ki poskrbijo za jahače in njihove konje.

Tudi tokrat so kot že običajno dve noči prespali na seniku, kar je vsem trem bilo najlepše.

Vsako leto se ustavijo tudi pri prijatelju Milanu v Velikih Laščah in tokrat še pri Cirilu Žužku v Podkraju, kj

Janko Sagaj in Maugli zmagala v Budimpešti

Dragica Heric KMEČKI GLAS
03.11.2020 08:08 (Nov 03, 2020)

Zmagovalec slovenskega derbija in njegov trener ter voznik Janko Sagaj ne počivata. Tako sta se po nekaj izletih v Italijo tokrat podala k našim vzhodnim sosedom in se udeležila prestižne dirke Hungaria Dij, v kateri smo bili Slovenci že večkrat uspešni. 

Tokrat je kljub 40 metrom dodatka na štartu Maugli odlično pričel dirko in izkoristil nekaj galopa ter se po zgolj nekaj sto metrih dirke pripeljal praktično ob bok vodilnemu. Tam je počakal slab kilometer in na ciljni ravnini, krog pred ciljem, napadel. Zadnji krog budimpeštanskega 1200-metrskega ovala je tako pretekel v vodstvu, ki ga kljub napadom v ciljni ravnini ni izpustil iz rok. Za njim je v cilj pritekel Bonaparte Boss (Veljko Mažič), tretji pa je bil zmagovalec letošnjega madžarskega derbija Atomanti (Goran Zolnaji). Ostali so bili zaradi galopa diskvalificirani, Italiano KP, tretjeuvrščeni iz avstrijskega derbija, vzrejen v hlevu Uroša Predana, pa kljub prijavi ni štartal.

Maugli je v težkih pogojih dosegel odličen kilometr

Janko Sagaj in Maugli zmagovalca 30. kasaškega derbija v Ljutomeru

Dragica Heric KMEČKI GLAS
15.09.2020 15:27 (Sep 15, 2020)

Na hipodromu v Ljutomeru se je minulo nedeljo odvil 30. slovenski kasaški derbi. Zmaga je pripadla Maugliju in Janku Sagaju, drugo mesto je osvojila Analin z italijanskim voznikom Paolom Scamardello, tretji pa je bil Don Saxo z Jožetom Sagajem mlajšim.

Za družino Sagaj bo letošnji derbi ostal v večnem spominu, saj jim je uspelo nepredstavljivo. Prav vsi trije uvrščeni konji na stopničkah so bili vzrejeni v njihovem hlevu v Ključarovcih, trener pa Janko Sagaj. Drugouvrščeno Analin so sicer prodali družini Šantl iz Bolehnečicev, Maugli in Don Saxo pa sta še vedno v njihovi lasti oziroma formalno tečeta za njihovo Kasaško društvo Ekipa S.K.P.

Janko Sagaj je tako dopolnil tudi družinsko zbirko zmag v derbiju, saj sta slovenski derbi osvojila že njegov oče Jože z Durasom leta 1992 in brat Jože mlajši z Luther Kingom leta 2016.

Na četrto mesto je prikasala Denisa (Peter Zadel ml.), peta je bila Briljantina Peška (Marko Gorenc), šesta pa Lady Princess (Rene Hanžekovič). Preostali so za zmagov

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj