Članek
Konvencija Državljanske liste ob zaključku volilne kampanje uspela!
Objavljeno Jul 11, 2014

Na Novem trgu v središču prestolnice se je 9. julija 2014 odvila zaključna konvencija Državljanske liste pred predčasnimi volitvami v državni zbor.

Osrednji govor je imel predsednik stranke Bojan Starman, ki je poudaril, da v našem programu in predvolilnih obljubah ni nikakršnih bonbončkov, ki jih stranka kasneje ne bi mogla ali znala uresničiti. V ospredju strankinega zavedanja je dejstvo,da je Slovenija v zelo veliki krizi, in da bo treba narediti hitre in energične korake, da bomo stvari v državi spremenili na bolje.

Gregor Virant, nekdanji predsednik stranke in minister, je poudaril, da strokovnost in rezultati v politiki ne štejejo prav veliko, kvečjemu sta ključni blef in dobra medijska podpora. Njegova izbira vedno je in bo ostala Državljanska lista, saj je edina sposobna narediti razliko in razbiti status quo, ki v državi vlada neomajno in predolgo.

Marko Pavlišič, poslanec in kandidat na prihajajočih volitvah, je povedal, da razumne politike brez Državljanske liste ne bo. Njegova poslanska kolegica Katarina Hočevar pa, da »smo ekipa, ki posluša in sliši. Prisluhnili smo tako levim kot desnim, predvsem pa zdravi pameti«. Kandidat DL Miha Istenič se je v svojem govoru zavzel k spoštovanju temeljnih človekovih pravic in svoboščin, Jaka Šoba, ki prav tako kandidira, pa je v svojem energičnem govoru pozval k večji skrbi za mlade.

Za mikrofon je tudi pogumno prijelo vodstvo stranke, ki je »odrapalo« našo himno Skupaj za njo, celoten dogodek pa je spremljala glasba odlične skupine Jakson bend.

Več fotografij najdete v galeriji, na spodnjem videoposnetku pa boste dobili boste odgovor na vprašanje, zakaj voliti Državljansko listo.