5G, mikročipi, vojska in Bill Gates

Objavil/a G Z, dne 2020-11-28 ob 05:31:24
Ljudje, ki povsod okoli sebe vidijo "globalne zarote elit", otežujejo boj proti pojavom, kot je novi koronavirus, in celo proti že premaganim izzivom, kot so ošpice. Medtem ko po svetu še odmeva izjava Anthonyja Faucija, direktorja ameriškega državnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni, da cepivo ne bo dovolj, da premagamo covid-19, saj se številni ne bodo cepili in ne bo dosežena čredna imunost, britanski raziskovalci platforme, kot sta Facebook in YouTube, pozivajo, naj končno ustavita širjenje lažnih novic. Dodajajo – ljudje, ki imajo družbena omrežja za vir informacij, bolj pogosto kršijo ukrepe za zajezitev covida-19.Skorajda nemogoče je te dni odpreti družbena omrežja in ne naleteti na najbolj neverjetne teorije o izvoru virusa, kontroli človeštva in pozive k "uporu diktaturi". Ta naj bi se kazala v obliki ukrepov za zajezitev covida-19. 

Novi koronavirus namreč že dolgo ni več zdravstveni izziv, dobil je politične, geopolitične razsežnosti ... predvsem pa je postal neusahljiv vir navdiha ljubiteljev teorij zarote, ki so povezane tako z izvorom virusa kot z ukrepi proti širjenju bolezni in morebitnimi rešitvami, še posebej, ko gre za cepiva. 

Največji vir dezinformacij? Platforme, kot sta Facebook in YouTube. Slednja je postala tudi kraj, kjer ustvarjalci vsebin posamezniku dajejo občutek, da govorijo o dejstvih, v resnici pa gre za osebna mnenja. Obe platformi sta neregulirani – tako kot vse druge podobne platforme – ustvarjalci pa seveda niso zavezani k preverjanju dejstev. 

Charlotte Dobre, ena od ustvarjalk znanega YouTube kanala InformOverload, ki je dolgo objavljal predvsem teorije zarote, je pred časom v vlogu razkrila, kako je bil algoritem platforme več kot naklonjen vsebinam, ki so bile povezane s teorijami zarot in jih je redno ponujal obiskovalcem YouTuba. 

Kasneje se je to nekoliko spremenilo, kar je tudi InformOverload prisililo v to, da uberejo novo vsebinsko pot, a kanalov, ki širijo sumljive informacije ne manjka, prav tako so ustvarjalci ugotovili, s kakšnimi besedami je potrebno nadomestiti pretekle oznake posnetkov, da jih algoritem še vedno promovira uporabnikom. 

Spremembo so predvsem izsilili oglaševalci, zaradi česar tudi ni najbolj učinkovita – številnim, ki širijo teorije zarote, namreč ni pomemben oglaševalski denar, ampak potreba po vplivanju na druge. Po "novih" pravilih pa te vsebine niso prepovedane, le niso del oglaševalskega kolača. 

Težava je tudi, da se algoritmi hitro učijo, kaj je uporabniku platforme všeč, in nato ponujajo podobne vsebine, da se s tem podaljša čas prisotnosti na platformi. Zato ni nič nenavadnega, da posamezniku, ki klikne na le par vsebin, ki spominjajo na teorije zarote, sistem nato ponuja le še tovrstne posnetke. Kot tudi ni nič nenavadnega, da nato ta posameznik dejansko začne verjeti poudarkom teh vsebin. Če namreč najprej uporabnik uči algoritem, nato algoritem "uči" njega s potenciranjem podobnih vsebin in krčenjem miselne širine. Precej sodobno "pranje možganov". 

Platforme - kot sta Youtube in Facebook - so krive za širjenje dezinformacij, ki ogrožajo tudi javno zdravje. 

Ljudje, prepričani, da virus ne obstaja, "informacije" nabirajo na Facebooku in YouTubu

V publikaciji Psychological Medicine je te dni izšla študija britanskega Kings Collega, kjer opozarjajo, da bi morala družbena omrežja bolje regulirati vsebine, ki se na njih pojavljajo. Ugotovili so namreč, da ljudje, ki informacije dobivajo iz nestrokovnih in nepreverjenih virov – torej z družbenih omrežij – pogosteje kršijo ukrepe, namenjene zajezitvi novega koronavirusa, kar v aktualnem obdobju pomaga k novemu širjenju bolezni in potencira ogromno gospodarsko škodo. Družbena omrežja so raziskovalci obtožili, da "so globalni mehanizem za širjenje medicinskih dezinformacij". 

Spletni giganti se seveda branijo po svoje. Pri Facebooku so za BBC dejali, da so odstranili "več sto tisoč objav", povezanih z novim koronavirusom, ki so bile "škodljive", ter da so z "oznakami opremili več kot 90 milijonov dezinformacij" – in to samo aprila in maja. Pri čemer so seveda izpustili pomembno malenkost: ljudje "oznake", da gre za nepreverjeno informacijo, hitro ignorirajo. Nekako v smislu: če je na Facebooku in če je vsebino delil moj prijatelj, potem zagotovo drži. Giganti trdijo tudi, da opravljajo svoj del naloge v boju proti covid-19, ker "ljudi usmerjajo k uradnim virom". Po drugi strani pa gre za podjetja, ki so na nek način v očeh marsikoga prevzela "vlogo medija", ne želijo pa obveznosti, pravil, ki so s tem povezana, četudi je cena javno zdravje. 

Kako so se torej raziskovalci dokopali do sklepa? Preverjali so, ali ljudje verjamejo v vrsto izjav, mnoge med njimi so bile pravzaprav najbolj znane teorije zarote, povezane s covidom-19. Od tega, da virus ne obstaja, do tega, da gre pravzaprav za simptome, ki jih povzroča sevanje omrežja 5G. Takšne izjave so imele veliko podporo med posamezniki, ki so namesto pri uradnih virih in v klasičnih medijih informacije iskali na družbenih omrežjih. 56-odstotkov v raziskavo vključenih posameznikov, ki so prepričani, da virus sploh ne obstaja, informacije večinoma pridobiva na Facebooku. 

In še precej zaskrbljujoč podatek – dva- do trikrat več ljudi, ki so kljub simptomom covida-19 zapuščali domove, ima za glavni vir informacij Facebook in YouTube. Težava takšnega početja je, da ti posamezniki seveda v nevarnost niso spravljali (le) sebe, ampak ogrožene skupine, za katere je lahko okužba usodna. Početje, ki je torej nedopustno!

Ljudje, ki verjamejo teorijam zarote, so bolj nagnjeni k precenjevanju verjetnosti sočasnih dogodkov, k pripisovanju namena tam, kjer je le majhna verjetnost, da obstaja, imajo pa tudi nižjo raven analitičnega mišljenja, pravi ena od študij.

Kdo bolj verjame teorijam zarote, nepreverjenim dejstvom in zakaj?

Čeprav so družbena omrežja zelo učinkovita pri širjenju dezinformacij, ker imajo pač velik doseg in ker se vsebine lahko ponavljajo, dokler ne najdejo vsaj nekaj pristašev, vsi posamezniki niso enako dovzetni za odmik od racionalnega k teorijam zarote. 

Študija Lantian in sodelavci iz leta 2017 se je osredotočila na lastnosti posameznikov, ki hitreje verjamejo teorijam zarote. Izpostavili so "odprtost do izkušenj, nezaupljivost, nizko strinjanje in makiavelizem". Slednja lastnost se nanaša na ljudi, ki so fokusirani na lastne interese, ki bodo manipulirali, varali in izkoriščali, da dosežejo lastne cilje. 

"V smislu kognitivnih procesov, so ljudje, ki verjamejo teorijam zarote, bolj nagnjeni k precenjevanju verjetnosti sočasnih dogodkov, k pripisovanju namena tam, kjer je le majhna verjetnost, da obstaja, imajo pa tudi nižjo raven analitičnega mišljenja," nadaljuje študija. 

To v veliki meri pojasni, kako je mogoče, da takšne posameznike ne prepričajo niti dejstva, ki negirajo teorijo zarote. 

Po drugi strani pa nagnjenost k temu, da posameznik verjame teorijam zarote, povezujejo s še eno zanimivo človeško "lastnostjo", ki je znova pri delu populacije izražena bolj, kot pri drugem. In sicer s potrebo, da se "oseba počuti, da je nekaj posebnega". 

"Ljudje z visoko potrebo po unikatnosti hitreje nasedejo teorijam zarote, saj te predstavljajo "posedovanje nekonvencionalnih in potencialno redkih informacij, ki jih nima vsak. To ljudem da občutek, da so bolje od drugih obveščeni o političnih in družbenih dogodkih," pravi strokovnjak za mentalno zdravje in vedenje v povezavi s tehnologijo John M. Grohol. Raziskovalci so našli tudi povezavo med narcizmom in grandioznostjo ter nagnjenostjo k temu, da oseba verjame teorijam zarote. 

So pa ljudje, ki so jim blizu teorije zarote, pogosto bolj socialno izolirani posamezniki. Študija iz leta 2016, ki jo Grohol navaja v svojem prispevku za PsychCentral, je pokazala, da se posamezniki, ki verjamejo teorijam zarote, pogosteje ogradijo od družbenih norm, izražajo tudi višjo stopnjo nemoči in samote. 

"Posamezniki, ki se čutijo izključene, zavračajo konvencionalne razlage, saj zavračajo legitimnost vira teh razlag. Prav tako se v skupinah, ki razpravljajo o zarotah, čutijo sprejete in imajo občutek, da so končno del skupnosti," nadaljuje strokovnjak. Pa še – teorije zarote so odličen izhod, saj odgovornost za lastno življenjsko situacijo s posameznika prelagajo na zunanje dejavnike. 

Kot opozarja strokovnjak, je prav splet tem posameznikom dal kraj, kjer se lahko družijo, širijo in potencirajo svoje ideje. Omogočil je tudi "normalizacijo" teh idej. Tako lahko tudi posameznik, še posebej pripadnik mlade generacije, ki sicer zavrača neracionalne vsebine, ob njihovi tako množični prisotnosti podvomi v svoje znanje in vire. 

Grohol sicer meni, da se s posamezniki, ki verjamejo v teorije zarot, ne splača zapletati v pogovore in jih prepričevati o dejstvih, ker bodo to pač neuspešni poskusi. Po drugi strani pa je težava začela biti izjemno velika. Kot opozarja Fauci, je posameznikov, ki ne verjamejo več znanosti, alarmantno veliko. 

Pri čemer seveda ne gre zanemariti prispevka znanosti same k tej situaciji, saj je velik del družboslovne znanosti sam sprožil odmik od tega, da "obstajajo dejstva in objektivna resnica", do točke, ko so pomembna le čustva, osebna resnica in osebno doživljanje situacije. Posledice pa se torej kažejo v vse pogostejšem zanikanju dejstev v imenu "čustev". 

Podatki kažejo, da obstaja korelacija med ljudmi, ki iščejo informacije o cepljenju na Googlu in precepljenostjo. 

Preveč informacij, ljudem pa so bližje čustva kot dejstva

Ko gre za možne rešitve iz primeža covida-19, se svet najbolj zanaša na cepivo. Na družbenih omrežjih proti temu vlada velik odpor, vključno s trditvami, da bo cepljenje kamuflaža za to, da vam pod kožo vgradijo čip za popoln nadzor. Faucijev strah, da precepljenost ne bo zadostna, je tako najbrž precej realen. 

Odpor do cepiv sicer ni povezan izključno z novim koronavirusom, ampak je prisoten že dalj časa. Z njim se ukvarja tudi dr. Andrea Grignolio, avtor knjige Kdo se boji cepiv, ki smo ga pred časom ujeli med njegovim obiskom v Ljubljani. 

Kot enega pomembnih razlogov za nasprotovanje cepivom Grignolio navaja ogromno količino informacij, pred katero se je človek znašel z razcvetom interneta. "Seveda je dobro, da so na voljo informacije, podatki, to je korak k večji transparentnosti, je dobro za demokracijo. Po drugi strani pa ljudje nimamo kognitivnih orodij, da bi se z vsemi temi informacijami spoprijeli, niti nas tega ni nihče naučil. Spet smo na nek način nepismeni."

"Če o cepivih povprašate zdravnika Googla, vam o cepivih ponudi tako nasprotujoče si informacije, da jih naši možgani enostavno niso zmožni predelati. Podatki dejansko kažejo, da obstaja korelacija med ljudmi, ki iščejo informacije o cepljenju na Googlu in precepljenostjo. V delih sveta, kjer te informacije iščejo največ, je precepljenost nizka. Tega se je pomembno zavedati. Še posebej, ker danes vemo, da je splet velik vir dezinformacij."

Grignolio se poglablja tudi v zapleten odnos med človekom in znanostjo, od katere se zahodni svet vse bolj odmika. "To je globalen problem – od Evrope do ZDA. Dogaja se odmik od znanosti, institucij, vzpenja se populizem. V središču vsega skupaj pa je premik k čustvom. Če pogledate v zgodovino, boste videli, da se to ne dogaja prvič. Premik od tehničnega k čustvenemu, populizmu, smo videli že v tridesetih, štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Seveda so razlike, ampak je pa mogoče videti paralele. Raziskave tudi kažejo, da ljudje bolj kot zdravniku, na primer zaupajo mnenju prijateljev. Še pred kakšnimi petnajstimi leti bi bilo takšnih odgovorov precej manj, ampak danes je ogromno staršev, ki pridejo v ordinacijo in pravijo – so mi prijatelji povedali, da cepiva povzročajo avtizem, kar je sicer dezinformacija," razlaga Grignolio. 

Po drugi strani pa meni, da se z dejstvi šele učimo živeti: "Ljudje smo precej neracionalni. Pa naj gre za zdravje ali ljubezen. Zakaj? Ker v osnovi nismo vajeni živeti v okolju znanosti. Alternativ pa je vedno veliko. In še posebej ljudje, ki imajo za to tudi finančna sredstva, se radi obračajo k tem alternativam."

Slednje pojasni, zakaj so k širjenju teorij zarote nagnjeni tudi številni "znani obrazi".

 
Za konec poglejmo, katere teorije zarote v povezavi z novim koronavirusom se po spletu širijo kot ogenj. 

Krivo je omrežje 5G

Tehnološka rešitev naj bi še olajšala povezovanje v že tako povezanem svetu. Je pa v povezavi s to tehnologijo še nekaj odprtih vprašanj – tako varnostnih kot tudi zdravstvenih. Zato na koncu niti ni presenetljivo, da so se omrežja 5G znašla na vrhu seznama krivcev za pandemijo. Avtorji te teorije so povezali dejstvo, da je virus izbruhnil na Kitajskem, s tem, da je to tudi država, ki je vodilna v razvoju tehnologij 5G. 

Znanost pravi: biološko nemogoče je, da bi se virus širil s pomočjo elektromagnetnega spektra. Da se novi koronavirus ne more širiti po omrežjih, je sporočila celo svetovna zdravstvena organizacija. In dodala, da je virus prisoten tudi v državah, ki tovrstnega omrežja sploh nimajo. 

Za vse je kriv Bill Gates

Oziroma njegov govor ob izbruhu ebole, da svet ni pripravljen na pandemijo. Nekateri so zdaj prepričani, da je le pripravljal teren za trenutno dogajanje. In da je vse skupaj velika zarota, kako populacijo prisiliti v cepljenje. Kar naj bi bila krinka za to, da vam bodo v telo namestili digitalni mikročip, s pomočjo katerega vam bodo nato sledili in vas nadzirali. 

Kar v tej teoriji drži, je zgolj to, da bo najbrž res prav cepivo rešitev iz zanke, imenovane covid-19, ki ubija svetovno gospodarstvo in žal tudi ljudi. Cepiva, ki jih testirajo, sicer ne "vsebujejo" mikročipov. 

Virus je na Kitajsko prinesla ameriška vojska

Ta teorija je zanimiva, ker izvira iz "uradnih krogov", a je ni dobro jemati preveč dobesedno. Namreč, Kitajska ima velike težave s sprejemanjem obtožb, da je kriva za pandemijo. Veliko držav pa je prepričanih, da je Kitajska predolgo skrivala resnico o virusu, zdaj pa posledice plačuje ves svet. Na vse teorije, ki vključujejo tudi tisto, da je Kitajska covid-19 skrbno načrtovala, da na koncu le doseže svetovno dominanco, se je na spletu odzval predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Žao Lijian in zapisal: "Mogoče je pa virus v Vuhan prinesla ameriška vojska". Ameriški vojaki so namreč oktobra lani tam sodelovali na svetovnih vojaških igrah. Kitajskemu komunističnemu režimu je teorija zarote prišla zelo prav predvsem doma, še posebej, ko niti pred domačo javnostjo niso mogli več skrivati zastraševanja zdravnikov, ki so prvi opozarjali na nevarnosti novega virusa, po svetu pa ima med resnimi analitiki ničelno podporo. Se je pa prijela med nasprotniki ZDA in ljubitelji teorij zarote. 

Virus je naredila farmacevtska industrija, da bi zaslužila s cepivi in zdravilom

Gre za korona verzijo znane teorije zarote, ki farmacevtskim družbam pripisuje celo krivdo za "stare bolezni", kot ošpice. Bistvo teorije je, da farmacija sama skrbi, da ima dovolj "kupcev" – tako, da ljudi dela bolne. Pripadniki te teorije po spletu medije in uradne vire tudi obtožujejo, da "ne propagirajo krepitve imunskega sistema, kot najboljšega odgovora na covid-19". Nihče seveda ne trdi, da skrb za zdravje tudi v času pandemije ni še kako pomembna, a strokovnjaki poudarjajo, da je v primeru bolezni lahko zatekanje k le "alternativnim rešitvam" – smrtno nevarno. 

Covid-19 ne obstaja

Ideja je še posebej priljubljena med "poklicnimi" ljubitelji teorij zarote, kot sta David Icke in šef InfoWars Alex Jones. Vse skupaj je torej zarota globalne elite, da nam vzame svobodo. Posledica tega je bilo celo nekaj protestov, ki so se predvsem v ZDA končali z nekaj novimi okužbami. Podporniki te teorije so med tistimi, ki zavestno kršijo ukrepe, namenjene zajezitvi pandemije, ker so prepričani, da se s tem neodgovornim početjem "upirajo sistemu". Osebna prepričanja tukaj nevarno vstopijo v osebni prostor potencialno ogroženih skupin. 

V tem smislu je sicer ena zanimivejših interpretacij korona dogajanja ta, da so krste in posnetki iz Bergama, ki ga je virus hudo prizadel, arhivski, prizori iz bolnišnic pa zaigrani. Prebivalci Bergama pa sporočajo – ko bi le bili.
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
G Z
G Z
Objavil/a 2020-11-28 05:31:24 (Nov 28, 2020)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
gverilski upornik Mihael Bellis je nekdanji župnik in oče, ki je do smrti izstradal svojega otroka!
Lekcija iz Brazilije
Teoretiki zarote Qanon izgubili vero v velikega vodjo
Nebuloze gredo dobro v denar
Ste proti Janši? Nosite maske
Se bomo prej cepili ali pocepali?
Na teorije zarot je treba odgovoriti z znanstvenimi dejstvi
Kaj je v cepivu proti covid19?
Kokakola in test za covid-19: nevarna igra avstrijskega poslanca
Rad bi živel brez nagobčnika, tako da oprosti, stari, svoboda pa to
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj