Članek
Prašič ali merjasec (kitajska astrologija)
Objavljeno Mar 17, 2014

Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili (kitajski pregovor)

So zveste osebe, docela zanesljive in družabne, to so zares prijetni ljudje, znajo ublažiti občasno netaktnost. Telesna stran ljubezni jim predstavlja velik izziv in pomen. Kovinski merjasci so včasih kar nadležno prisrčni in zelo odkriti, vodeni merjasci težko nadzorujejo svoje fizične in čustvene apetite, leseni merjasci so ponavadi bolj pretanjeni kot drugi, ognjeni so včasih neobzirni, prsteni pa ne preveč natančni, včasih tudi rahlo nemarni. Za Prašiča so značilni pozornost, uslužnost, včasih naravnost tankovestnost, tudi izjemna poštenost je njihova kvaliteta. Lahko jim povsem zaupamo, saj nas ne bodo nikoli niti poskušali prevarati. So lahkoverni, nedolžno zaupljivi, tudi nebogljeni in na možno nasilnost bo odgovor le začuden izraz na njihovem obrazu. Prašiča zlahka potegnemo za nos, priznava svoje napake, dobro razume in tudi odpušča napake drugih. Je dobrodušen, redko pokaže tekmovalni duh. Je preveč pošten, da bi bil vedno prepričan v pravilnost svojih trditev, vedno znova se sprašuje ali je zadeva zadosti poštena. Je neverjetno resnicoljuben, včasih tako zelo, da si kar škodi. Laži in prevare dugih ga povsem razorožijo, sam se le redko zlaže, to le takrat, ko se brani. Čeprav ga odlikuje inteligenca, je včasih v finančnih zadevah precej neroden. Proti hinavščini je nemočen,Vsako zadevo želi urediti odkrito, naravnost, le redkokdaj je pripravljen na kompromise.

Presenetljivo je dejstvo, da Prašič verjame slehernemu, sam pa ne čuti potrebe po dokazovanju svojih trditev.

Prašič je zelo dobra družba, ponavadi ne pove mnogo, če pa se le odloči, pa tako dolgo razpreda svojo teorijo, dokler je ne razloži do potankosti.

Je oseba, ki potrebuje veliko intelektualnega znanja, zato veliko bere, prebere vse, kar mu pride pred oči. Če pogledamo bolj natančno, opazimo, da je njegovo znanje široko a površno. Če hočemo preizkusiti globino njegovega znanja, bomo kmalu spoznali, da ne seže posebno globoko. Japonci pravijo, da ima Prašič širok obraz, a ozek hrbet.

Pod varljivim videzom dobrodušnega razumevanja skriva dobršno mero močne volje in oblastnosti.

Toda ne glede na ambicije, bo opravljal svoje dolžnosti z vso vestnostjo, ki jo zmore. V sebi zna razviti tolikšno moč, da se mu ne more nič postaviti po robu. Ko bo dosegel cilj, bo na dolg in široko razmišljal o vseh okoliščinah, tako, da včasih zbuja vtis neodločenega človeka, kar pa je daleč od resnice. Je pa dejstvo, da včasih tako dolgo tuhta in premišljuje o argumentih za in proti, da vso zadevo tudi zavozi.

Nima veliko prijateljev, a tiste, ki si jih je pridobil, bo obdržal celo življenje. Za prijatelje se je pripravljen tudi žrtvovati, saj je že pred začetkom prijateljevanje vse dobro pretuhtal. Ženske, rojene v tem znamenju uživajo v pripravljanju daril za druge, prav tako pa jim je v veliko veselje organiziranje zabav.

Prašič je oseba, živahnega značaja, gotovo bi večkrat vzkipel, če ne bi tako zelo sovražil diskusij in prepirov. Če njegov sobesednik takoj ne sprejme njegovih dokazov, je pripravljen celo spremeniti pogled na določeno zadevo, samo, da mu ni treba mlatiti prazne slame. Ena od njegovih značilnosti je tudi ta, da je slab pravdar, preveč je dobrodušen in njegov čut za poštenje bosta vedno delali proti njemu, v korist manj tankovestnih nasprotnikov. Na vseh področjih bo Prašič zlahka naredil kariero, saj je prizadevno temeljit in vesten, uspeh pri delu nikakor ne more izostati. Ker je precej občutljive narave, lahko uspe tudi v umetnosti; pesništvu oz. pisateljevanju.

Kadar se stvari obračajo na slabše, se lahko zgodi da Prašič pod pritiskom popusti, enostavno obupa, ne zna se nasloniti na prijatelje, saj jih žal nima.

Glede materialnih dobrin velja, da Prašič ne bo nikoli zašel v težave, ne glede na to, katero kariero si bo izbral za svojo, brez posebnega truda pride tako do dela kot do denarja. Prašič je zelo oprezen in nezaupljiv, ampak to je le krinka, v svojem bistvu je predvsem dobrodušen in lahkoveren.

V ljubezenskem življenju bo Prašič mnogokrat prevaran, tudi razočaran, večkrat ga bodo vodili za nos, a tudi mnogokrat bo ljubil, ženske iz tega znamenja so dobre matere.

Prvo obdobje Prašičevega življenja bo razmeroma mirno, v drugem se bo moral spoprijeti z najbolj raznovrstnimi zakonskimi težavami, vendar se ne bo nikamor obrnil za pomoč, vedno bo poskušal sam izplavati iz težav.. Ker ne dovoli vstopa v lastno intimno življenje, mu lahko to večkrat škodi, saj nihče niti ne sluti, kakšne peklenske muke mora prestajati.

Če se je Prašič rodil daleč pred azijskim novim letom, se bo izognil mnogim razočaranjem, čim bližje je novem letu, toliko bolj pogosto ga bodo prevarali, se mu posmehovali in na koncu za praznik še – pojedli.

Nikoli ne živi v pomanjkanju, njegovi predstavniki so: prvi izmed Rotschildov, prvi Rockefeller, prvi Ford, znani so tudi človekoljubi: Federc Garcia Lorca, Francois Villon, dr. Albert Schweitzer. Še nekaj trdnih, neomajnih značajev: Pascal, maršal Montgomery.

Zraven še sodijo: Oliver Cromwell. Francoise Sagan…