Članek
Bivol (kitajska astrologija)
Objavljeno May 22, 2014

Vse zmote imajo svoj čas, najmanjša resnica pa tudi po sto milijonih ovir, zvijač in spletk, ostane zmeraj to, kar je bila (kitajski pregovor)

Bivol, ponekod mu pravijo kar vol, je še bolj garaški kot podgana, je bistroumen, vendar izjemno trmast, njegova čustva je težko zdramiti, a kadar se zaljubi, bo ljubezen stanovitna. Pogosto gre za introvertirani tip osebe, kovinski bivol je umetniški in prepričljiv, vodeni zelo racionalen, težko pa sprejema iracionalno vedenje drugih, leseni zna čustvovati z drugimi, ognjeni pa so često neotesani, prsteni bivoli so izjemno čvrsti in trmasti.

Bivol je miren in potrpežljiv, plašen in počasen, natančen in metodičen, uravnovešen in skromen, svojo notranjost skriva za pročeljem, ki je na zunaj videti kar preveč preprosta. Ima pa dar navdati človeka z zaupanjem, kar je tudi glavni adut njegovih uspehov.

Zelo rad razglablja in premišljuje, v tem tiči verjetno razlog, da je pogosto rad sam. Kadar si zastavi kak cilj, usmeri vso dejavnost proti njemu naravnost fanatično. V slabem smislu lahko postane šovinist ali pobožnjakar, včasih je zaradi tega deležen mnogih kritik.

Na zunaj deluje sicer mirno, v bistvu pa je tip kolerika, včasih ima tudi nasilne izpade. Usmerjen je vase in si navadno popolnoma zadostuje, zna pa biti tudi neverjetno zgovoren in prepričljiv. Kadar je besen, mu je bolje iti s poti, ker lahko postane zelo nevaren, na zunaj deluje dobrohotno, je pa v bistvu trmoglava žival in najbolj sovraži ovire na svoji poti. Gorje tistemu, ki se mu postavi nasproti: Bivol zna biti zelo hudoben in ne prizanaša nikomur..

Sovraži novosti, krčevito se oklepa svojega načina življenja. Tudi ženske tega znamenja dajo veliko na tradicijo. Oblačile se bodo natanko tako, kot lahko pričakujete od njih in prepričani ste lahko, da bodo za praznike vedno spekle isto sladico.

Bivol je marljiv delavec in zna preskrbeti vsem v svoji okolici primerno blagostanje. Lepo skrbi za slehernega, zahteva pa, da vsi storijo svojo dolžnost. Za ženskega bivola je najbolje, da ostane v okolju svojega doma, saj je odlična gostiteljica in sijajna gostiteljica, je pa res, da v večini primerov on »nosi hlače« v družini.

Na žalost pa njegova najbližja družina pogosto ne razume Bivola. Čeprav je trmast in nedostopen za določene zadeve, ima zelo rad otroke, od njih zahteva popolno poslušnost in jih drži zelo na kratko. Drži se načela, da je on gospodar in njegova beseda naj bi zalegla.. Po drugi strani pa so zelo požrtvovalni in pripravljeni za svojo družino žrtvovati vse..

Za Bivola je ljubezen velika, prijetna uganka, ki jo rešuje, kadar se mu pač zljubi. Lahko je nežen, vdan, celo čuten, nikoli pa ni romantičen. Poigravanje zaljubljencev mu je tuje problemi strasti pa ga naravnost dolgočasijo. V tej njegovi materialistični zadržanosti moramo iskati korenine njegovih večkratnih razočaranj v ljubezni in zakonu. Ljudje, rojeni v znamenju Bivola ne bodo nikoli ljubosumni na svoje partnerje. Bodo pa ljubosumni na svoje pravice… in zvestoba zakonskega partnerja je prav gotovo ena od teh pravic Oni so zvesti, ne da bi se jim to zdelo posebno pomembno.

Otroštvo in mladost Bivolov poteka ponavadi brez hujših pretresov, na težave naletijo v drugi polovici življenja, in sicer večinoma v zvezi z zakonom. Njegovega partnerja navadno odbija Bivolov pretirani občutek neodvisnosti. Še hujše težave čakajo Bivola v zadnji tretjini življenja, vendar jih je sposoben z metodičnostjo odpraviti in zgladiti.

Pozimi rojeni Bivol je dosti srečnejši od tistega, rojenega poleti, saj pozimi ni toliko dela na polju, kašče so polne, ubogi poletni Bivol pa mora skozi vse leto garati.

Znani Bivoli: Napoleon, Zapata, Hitler, Nehru. Geronimo. Aristotel, Dante, Bach. Rubens, Van Gogh, C.Chaplin. Walt Disney