Članek
Tiger (kitajska astrologija)
Objavljeno Jun 21, 2014

Najboljša zaklenjena vrata so tista, ki jih lahko pustiš odprta.

kitajski izrek

Tiger rad po nepotrebnem tvega, a rojen je pod srečno zvezdo. Izrazito čutni ljudje, nemirni in nepredvidljivi., često so zanesenjaki in trenutno impulzivni. Zelo težavno zna biti življenje z njimi. Kovinski tigri so ekstrovertirani, vodni bolj umirjeni, kljub temu pa včasih eksplodirajo, leseni so zelo prijazni, to so pač zadovoljne mačke! Ognjeni tigri so gospodovalni, zemeljski pa najbolj praktični. 

Sicer je to zelo natančna oseba in večno se nečemu upira, ne prenese avtoritete in svojih nadrejenih, lahko je to zelo dober revolucionar, ki ima izdelane poglede na določen problem. Tiger je ustvarjalen voditelj, žal pa si vedno ne zasluži zaupanja, ki ga imajo ljudje vanj. Priporočljivo je dobro premisliti, preden prisluhnemo njegovemu pozivu za borbo, enako velja za ljubezen. Tiger ves čas živi na robu prepada, njegova predrznost je včasih že kar neumna, saj preveč tvega. Njegov značaj privlači kot magnet, zato se mu je težko upreti, moč njegove avtoritete je res velika. Nehote ga ljudje spoštujejo, celo njegovi nasprotniki. Tiger rad vidi, da mu ljudje sledijo, sovraži pa, da bi moral sam ubogati. Zapisan je uspehu, posebno takrat, ko dobro premisli o danem nasvetu in se prisili da ga upošteva. 

Je silen, drzen borec. Za svoja prepričanja je pripravljen iti do bridkega konca. Je vztrajen in trmast, stalno je z nekom v prepiru. V malenkostih je pogosto sebičen, zna pa biti neverjetno velikodušen v bolj pomembnih rečeh. V ožjem okolju ne zaupa nikomur.

V njem vedno tli močna želja po vodstvu, trenutni situaciji ne zaupa, avtoriteti nasprotuje, zaničuje tiste, ki ne zmorejo tvegati. Pogosto, tik pred odločilno spremembo, se umakne, saj odlaša tako dolgo, da je že prepozno.

Tiger ni pretirano materialistično razpoložen, a kljub temu mu financ ne zmanjka zlepa. V resnici je tankočuten, čustven in nagnjen k opazovanju samega sebe. Zmožen je velike ljubezni, žal je pogosto pri Tigru vse prenapeto, zato je sreča bolj redko v njih samih.

Prvo obdobje Tigrovega življenja bo potekalo gladko in brez težav, zato pa bo drugo bolj razgibano in divje. Nanj se bodo zgrnili vsi možni problemi: denarni, ljubezenski, družinski...Prav nič mu ne bo prihranjeno. Če ne bo vseh teh težav spretno razvozlal, se mu bo to poznalo tudi v tretjem obdobju, ki bi sicer mirno potekalo do pozne starosti.

Tigrovo življenje se bistveno razlikuje od tega ali je rojen ponoči ali podnevi. Nočnim tigrom, posebno tistim, rojenim okoli polnoči, bo življenje precej prizanašalo z ovirami in njihova pot bo manj naporna kot pri tistih, ki so prišli na sveto po zori, še posebej pa je težavno življenje za Tigre, rojene okoli poldneva. Zanesljivo pa ne velja pozabiti pripomniti, da se Tiger ne zna dolgočasiti. Res pa je, da imajo vsi bolj naporno življenje.

Vedno najde še kakšno alternativno rešitev. Je spremenljiv, vedno napet in vročekrven in globoko v sebi si želi prav tako razgibano življenje, prav iz ljubezni do življenja, se tako zelo rad igra z njim.

Sicer pa je človek dobre sreče, saj ni nikomur sreča tako naklonjena kot Tigru. Za azijska ljudstva je znamenje Tigra dobro znamenje, predstavlja največjo moč na Zemlji in je znamenje zaščite človeškega življenja. Če je v hiši Tiger, se bomo ognili trem stvarem: Tatovom, ognju in zlim duhom.

Če pa sta dva Tigra v hiši, mora eden od njiju oditi.

Znani Tigri: Maria Stuart, Ludvik XIV, Nelson, De Gaulle Eisenhower, britanska kraljica Elizabeta, Beethoven, Paganini, Karl Marx, Pissaro, Marilyn Monroe, Marco Polo,...

Jaz tudi, tiger in po našem lev.

To sem jaz. :)