Članek
Kača (kitajska astrologija)
Objavljeno Nov 06, 2014

Bogataš planira za jutri, siromak za danes.

Bogastvo odlikuje domove, vrline ljudi. (kitajska reka )

Kače se rade skrivajo, zaupajo le sebi, odlikuje jih vztrajnost, imajo podobno energijo kot Zmaji, so pa resda bolj taktne kot tudi pretanjene.

Uživajo v udobju, znajo priti do razkošja, po njem namreč hrepenijo. Kovinske kače so neverjetno logične, vodne so umetniško navdahnjene, najbolj blage so lesene, ognjene se preveč zanimajo za prestiž, oblast in denar, zemeljske-prstene so bolj počasne, zato pa toliko bolj prikupne.

Na Vzhodu mislijo o Kači pretežno dobro, celo častijo jo zaradi njene modrosti, bistroumnosti in dobrohotnosti. Moške Kače so romantični in očarljivi, ženske so navadno lepe, morda tu tiči razlog njihove uspešnosti. Japonci še vedno uporabljajo ljubkovalni izraz :«Draga moja, ti si prava kača!«, pri nas pa tega poklona ne bi bila posebno vesela nobena ženska.

Kača se oblači precej slikovito, saj se rada razkazuje, rade fantazirajo o raznih modnih dodatkih, tako ženske kot tudi moški.. Rade se nosijo bolj ekstravagantno, pri tem se podijo bolj za zunanjimi učinki, ne moremo pa tega reči o njenem duhovnem življenju. Nikoli ne izgubljajo časa z nepomembnimi čenčami, saj rade globoko premišljujejo. So rojeni intelektualci, filozofi, ljudje možganov. Imajo močno razvito intuicijo, kadar jo negujejo lahko razvijejo pravo jasnovidnost.

Značilno zanje je, da se bolj zanašajo na prvi vtis kot na dejstva, na mnenje drugih ali na svoje in tuje izkušnje, za njih pravimo, da imajo izredno razvit šesti čut.

Kača je temeljita, vse, česar se loti, izpelje do konca, včasih tudi do grenkega. Ne mara obstati nekje v sredini, njene odločitve so hitre in trdne. Ne sprejema ovir na svoji poti, pripravljena je narediti vse, samo da doseže svoj cilj. Je odločno bitje dejanj in vsako stvar premisli, prav predvidi konec določene situacije.

Pogosto je to zadržana oseba; kadar bi morala komu kaj posoditi, kljub temu pa ponudi njej simpatičnim ljudem pomoč na lastno pobudo. Pomoč raje izrazi s prijazno besedo kot z gotovino. Včasih deluje celo vsiljivo, kadar se sili k uslugam, je stalno prisotno neko pretiravanje. Če napravi komu uslugo, postane do človeka gospodovalna in zaščitniška. Potrebno je dvakrat premisliti, preden se sprejme pomoč od Kače!

V materialnih zadevah ima srečo, za denar nima posebnih skrbi. Vedno ga bo imela pri roki, kadar ga bo potrebovala, to ji preide tako močno v kri, da si sploh s tem problemom ne dela skrbi. Sicer pa je glede denarja kar stiskaška, posebno na stara leta je nevarno, da postane zelo skopa.

Nekoliko se nagiba k lenobi, ona običajno ne tvega, tudi takrat ne, ko je treba veliko delati, Kače ni zraven!

Predstavniki obeh spolov v tem znamenju si radi zapletajo življenje z izven zakonskimi aferami, sicer je Kača praviloma ljubosumna in si lasti partnerja tudi takrat, ko ga ne ljubi več. Moški Kača si bo ovijalžensko okoli prsta tako dolgo, da se niti ganiti ne bo več mogla. Dobro bi bilo, osvoboditi se teh teženj, saj Kače, ki se jim posreči usmeriti svoja čustva na lastno družino, zaživijo vedro in neverjetno harmonično.

Pogosto ima veliko družino.

Prvi dve obdobji v življenju Kače bosta sorazmerno mirni, morala pa bi biti previdna v zadnji tretjini svojega življenja. Njena strastna narava jo lahko spravi v marsikatero neprijetnost, čeprav bi starost lahko preživljala mirno in spokojno.

Velik pomen ima tudi, ali je Kača rojena poleti ali pozimi, v vročem ali hladnem vremenu, podnevi ali ponoči, saj ne mara pa mraza in neprijetnega vremena.

Usoda ljudi tega znamenja je zelo odvisna od okoliščin, v katerih so se rodili.

Znane Kače:Jacqueline Kennedy, monaška princesa Gracia, cesarica Farah Diba, Lincoln, Mao Tse Tung, Gandhi, John Kennedy, Martin Luther King, Darwin, Gogolj, Nobel, Sartre, Bartok, Greta Garbo. Julie Christie, Henry Fonda Dostojevski, Jacques Brel…