Članek
REFLEKTOLOGIJA
Objavljeno Mar 28, 2018

Nekemu nemškemu zdravniku je pred približno 120 leti uspelo prinesti na zahod do tedaj izgubljeno znanje izpred cca 3000 let. Imenoval ga je REFLEKSOLOGIJA. Odkril je, da preko nog oz. stopal lahko delujemo na področju celega telesa. Refleksologija je v alternativni medicini že sprejeta kot orodje zdravljenja.

 

Refleksologija pa ni ne pravi izraz ne pravi pristop, ki človeka resnično poveže z znanjem, katerega zagotavlja. Refleks namreč deluje le na dveh področjih – na na fizičnem nivoju in nivoju duše (duša ima tri sestavine: občutke, misli in intuicijo). Ne moremo sicer reči, da je izraz »refleks« napačen. Gotovo ima svoj pomen, vendar pa ljudje nismo živali. Ljudje ne delujemo z refleksom temveč z odsevom (reflekt) – to je zakon zrcaljenja.

 

Na stopalih se vidi odsev vseh notranjih in zunanjih fizičnih organov kot v ogledalu. Zelo zanimivo pa je tudi, da je to edino mesto na telesu, na katerem duh postane bolj gost. Telo je sestavljeno iz »vrat«. Mislimo, da so glavna vrata do vedenja glava, kar ni res. Iz RT vemo, da novorojenec prida na svet z glavo naprej, nakar se obrne na noge, ko shodi. To predstavlja narobe obrnjeno percepcijo sveta. Glavna vrata do vedenja so noge, glavna vrata do znanja pa je glava. Stopala (sefirot Malkut) so glavna vrata v palačo, srce predstavlja glavna vrata v sveti hram znotraj palače; šele nato pridemo do glave, kjer so vrata OR HOZER

 

OR HOZER

OR JAŠAR

Vrata, ki so v srcu – to povezavo imamo preko srebrne niti (¥)

Ravna linija (tokj) luči, ki prihaja skoz vrata možganov – preko sefirota KETER v telo

 

OR JAŠAR (moška energija) pride v telo preko Ketra, steče naprej v srce (Tiferet) in navzdol v Malkut, kjer se reflektira (odbije) v stopalih kot v ogledalu in razprši. Tukaj se direkten raven tok luči spremeni v krožnega – to je ženska energija OR HOZER. Kadar na zrcalo, ki je čisto, pade raven tok luči, ga to sprejme in ga takoj da nazaj – to pomeni biti cev (čisti kanal). To je najtežje za ego, ker se mora soočiti z dejstvom, da nič ne prihaja od njega samega in da lahko da naprej le to, kar sprejme.

 

Stopala predstavljajo žensko energijo – sprejemanje

Glava predstavlja moško energijo – dajanje

Stopala so vozilo, telo je celoten mehanizem pogona, gorivo pa je OZ, ki pride iz zraka, ki je prisoten vsepovsod (OR JOD).

 

Učinek dela s stopali je takojšen in brez posrednikov oz. vmesnih postaj. Deluje že, če stopala samo gledamo, če se jih dotikamo (masiramo) pa še bolj. Blagoslov je v nogah, sprejmemo pa ga z molitvijo preko glave. Preko stopal sprejmemo jasno sliko svojega stanja v sedanjem trenutku. Jasnost v zvezi s samim seboj je tudi edino, kar potrebujemo, saj je vse ostalo že tukaj. Zemljevid (na svojih stopalih) prinesemo že s seboj, nam je že dano (v hebr. jeziku imata besedi za življenje in pot isti koren).

 

Npr. imamo vozilo (telo), katerega upravljamo.

1.     Če nam je lastna situacija ni jasna, smo sposobni videti in brati znake ob poti in tako lahko pridemo varno domov.

2.     Da pridemo do jasnosti, se moramo poznati. Ker pridemo z glavo na svet, šele nato se postavimo na noge, je vse, kar vidimo obrnjeno narobe – vse je iluzija. Zato, ko se gledamo v ogledalo, se v resnici ne poznamo.

Stopala (Malkut) so ogledalo glave in s tem možganov (Keter). Malkut in Keter pa sta eno, zato iz stopal lahko spoznamo najbolj skrite podrobnosti o samem sebi. To pomeni, da se zavemo samega sebe in dosežemo jasnost o sebi.

 

Noge so najbolj oddaljeni del našega telesa; še več, svojih stopal ne moremo videti v celoti. Za to potrebujemo drugo osebo (prijatelja).

 

Rabin Akiva je rekel: »Vse znanje Tore je zgoščeno v enem stavku: »Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.« Kajti, skozi njegove oči lahko vidiš svojo podobo.

 

Za praktično delo reflektologije pa potrebujemo tudi roke. Dvoje stopal odseva dve možganski polobli. Z njimi sta povezani navzkrižno – levo stopalo z desno polovico možganov in obratno.

 

OZ deluje preko živčnega sistema; če delamo s stopali, to torej vpliva direktno na možgane. Zakaj je Bog rekel Mojzesu, ko se mu je prikazal kot goreči grm, naj si sezuje čevlje, ker bo stopil na sveta tla? Zato da je imel stopala (vrata) nepokrita.

 

V prvi celici (ko se združita jajčece in semenčica) je genetski zapis vseh organov in celotnega telesa, kakršno bo nastalo. Ta spomin prve celice imamo v stopalih – teoretični zapis. Ko se npr. dotaknemo točke jeter na stopalih, začnejo jetra delovati, s tem delujemo na vse blokade na vseh nivojih (duha, duše in telesa). Delo s stopali deluje 97% in takoj na blokado v točki, ko je prvič nastala.

Ta nemški zdravnik je narisal zemljevid organov, kje na stopalih je področje katerega organa. Pri reflektologij tega zemljevida skoraj sploh ne potrebujemo. Tudi če ne vemo kje je kaj, se zdravljenje odvija in delujemo na blokado, ko je čisto prvič nastala. Že ko stopala gledamo, ne da bi se jih sploh dotaknili, se zdravljenje dogaja.

 

Prva stvar, ki jo naredimo sami zase je, da svoja stopala postavimo pred ogledalo in si jih ogledamo z vidika 5 elementov in 9 sestavin.

 

Pogledamo naslednje:

1.     Splošno obliko stopala (veliko, majhno, široko, ozko, zvito)

2.     Kakšni so prsti; ravni, zviti navznoter, vsi ali eden od njih, kako drugače ukrivljeni…

3.     Palec

4.     Kože – tekstura (čista, madeži, kasneje, ko jo otipamo ugotovimo ali je mehka, trda, gladka, groba…), vlažnost kože

5.     Znaki (nagubana koža – plise, kurja očesa, otiščanci, bradavice, materina znamenja…)

6.     Barva

7.     Linije

8.     Fleksibilnost stopala

 

Opazne spremembe na stopalu nastopijo zelo kmalu. Struktura kosti se sicer ne spremeni takoj, vendar se čez nekaj časa zagotovo spremeni. Odstranimo lahko boleč členek oz kost, ki raste, lahko se podaljšajo prsti.

 

Na stopalih so vidne tudi bolezni in dedne zasnove bolezni, čeprav se še niso fizično pojavile. Z delom na stopalih jih lahko preprečimo (tudi na emocionalnem in mentalnem nivoju).

Pri zdravljenju mentalnih motenj lahko psiholog/psihiater pomaga le do določene stopnje. Npr. pri depresiji, kljub zdravljenju pri psihiatru in jemanju antidepresivov glavni problem ostaja, ker je to zdravljenje simptomov, ne zdravljenje vzroka. V življenju se vseeno soočamo z istim problemom. Pri zdravljenju stopal pa dosežemo korenino vzroka bolezni oziroma blokade.

 


Obstaja več delitev stopal.

 

I. Delitev na levo in desno stopalo

 

Levo stopalo

To stopalo pomeni sprejemanje, mater, ženo, hčerke, sestre, preteklost, ženski princip in ženske hormone in ženske organe; od organov predstavlja

jetra (jeza, anat.= skladišče krvi, moški organ),

vranico (otožnost, anat ustvarja kri, ženski organ)

Deluje skupaj z desno možgansko polovico, ki je ženski princip (sefirot Hohma). Predstavlja mesto od koder prihajamo in to kar prinesemo s seboj na svet; iz nje se vidi način naše komunikacije, tudi odnos z našo notranjostjo.

 

Desno stopalo

Desno stopalo pomeni dajanje, očeta in Očeta, tudi moža, brate in sinove, moška energija, hormoni in organi, contiuation of presence oz. sedanjost (ne prihodnost), kontrakcija, aktivnost oz. iniciativa.

Desno stopalo predstavlja vse kar smo v treh dimenzijah, kako raziskujemo, znanje, odnosi

 


II. Delitev na spodnji in zgornji del stopala

Bazira na ideji, da vsako stopalo vsebuje obe stopali, torej oba principa.

 

Spodnji del

§   Peta – element zemlja, mati, hiša, kjer je naš dom, stabilnost, varnost (tudi ekonomska), denar, hrana; barva pete je rožnata; če je rdeča pomeni požiganje korenin

V sredini pete je točka danke in hemeroidov, tudi točka zaprtja (tudi emocionalnega), skopost

Zareze, razpoke – predstavljajo večje spremembe v našem življenju, menjava službe, selitve, situacije, v katerih moramo spremeniti nekaj v glavi (ko izgubljamo tla pod nogami).

Peta kaže (za ženske) tudi velikost vozila, s katerim pridemo na svet. Ženske imajo danes premajhna vozila, moda ozkih gležnjev, ozkih deških bokov pa tudi ne pripomore k ženskosti

§   Lok – element voda, bazična čustva in občutki (strah, jeza); je blede barve – rdeča barva pomeni čustva strahu in jeze.

Tukaj so vsi notranji organi: ledvice, mehur, maternica, črevesje, želodec, jetra (desna noga), vranica (leva noga)

Področje spolnih organov nam kaže kako se soočamo s svojimi mejami, (ne)potrpežljivost – ali smo sposobni počakati na pravi čas za vsako stvar. Na tej izboklini se vidi tudi naša potreba po spolnosti in plodnost – biti mora rahlo rožnata in izbočena; če je modrikasta in ploščata, je plodnost vprašljiva, in tudi potreba po spolnosti ni velika. To področje je povezano (ima direktno linijo) do mezinca. Pri ljudeh, ki ne pridejo do orgazma, je to vidno na mezincu, ki je izkrivljen, oz. v bolečih ramenih.

 

Vse kar smo rekli za levo stopalo velja za spodnja dela levega in desnega stopala.

Poleg tega spodnji del obeh stopal kaže naše osnovne potrebe. Če teh potreb ne izpolnimo, ne moremo preživeti.

Predstavlja tudi notranji del nas samih.

 

Zgornji del

§   blazinice – el.ogenj, radost in žalost, depresija (dolgčas je začetek depresije) in njeno nasprotje (vzhičenost?), iniciativa;

Entuzijazem (navdušenje) zahteva od nas veliko energije in ni isto kot radost. Občudovanje neke osebe prihaja iz istega izvora kot navdušenje in je kompenzacija za spoštovanje. Boga ni treba občudovati zunaj, ker je v nas. Če nekoga občudujemo, mu dajemo komplimente in zagotovila svoje ljubezni; ko pa moramo zanj res nekaj narediti, se počutimo ponižane, lene ali skope. Potrebno je torej delati in mu biti na voljo, ne občudovati ga. To vse vidimo iz blazinic. To je področje, ki mora biti nekoliko temnejše rožnato. Ne preveč rdeče – purpurno rdeča barva pomeni stagnacijo.

       Organi: srce (pod palcem), pljuča (na sredi), ramena (zunanji del)

§   prsti – el. zrak, ki v bistvu ni element; prisoten je vsepovsod. V prstih so prisotni tudi vsi ostali elementi (zemlja, voda in ogenj). Prsti (vsi) predstavljajo misli, intuicijo, mentalni nivo

Mezinec in pol 4.prsta = el.zemlja (in zrak)

3.prst in druga polovica četrtega = el.voda (in zrak)

2.prst = el. ogenj (in zrak)

Palec = el.zrak,

Organi:

1.   palec – glava in celo telo; običajno je večji od ostalih prstov, ne pa prevelik. Če dominira, predstavlja kontrolo (lastnega življenja in drugih) in avtoriteto (lastno ali probleme z avtoriteto drugih). Izbokline na blazinici palca kažejo na nagnjenost k glavobolom, morda migreni in splošni občutljivosti živčnega sistema, ki povzroča spremenljivost razpoloženja (to je neprizemljenost).

Če ima palec obliko trikotnika, pa topomeni, da je živčni sistem zelo občutljiv. Takšna oseba se hitro razburi, nima potrpljenja (niti za proces zdravljenja). To je že skoraj na meji manične depresije ali samo manije, kar je duševna bolezen.

Trikotnik in blazinice skupaj kažeta tudi na nagnjenost k zasvojenostim (z drogo, alkoholom, spolnostjo, hrano.

Za do končno diagnozo glede tega pa potrebujemo 3 stvari: palec, nefleksibilna stopala in premalo vlage na področju loka.

2.   prst – oči, pljuča, sposobnosti, ki prihajajo iz 3.očesa – jasnovidnost, mediumstvo. Po tem prstu lahko takoj vidimo, če je nekdo jasnoviden, ker je daljši od palca. Obenem morajo biti izpolnjeni še nekateri drugi pogoji: tudi 3.prst je daljši od palca; palec ne dominira; tam, kjer je voda (lok), je koža vlažna, obe stopali sta prožni. Če je 3.oko odprto, je to le velik potencial, kadar niso prisotni tudi drugi  našteti znaki. Lahko pa je oseba medium – ta sposobnost prihaja iz misli, ne iz duha. Jasnovidnost prihaja iz mesta, od koder prihajajo tudi preproki.

3.   prst – ledvice (strahovi), vitalnost; tudi intuicija, ki prihaja iz trebuha (pleksusa)

4.   prst – ušesa; tudi razumevanje in komunikacija (tudi komunikacija med obema možganskima polovicama); dislektični, disgrafični otroci in tisti z možganskimi okvarami imajo izkrivljen 4.prst. Lahko pomeni tudi, da otrok ni razumljen oz. da stvari razume na drugačen način. Karkoli reče, drugi ga razumejo drugače.

V sredini med 4.in 5.prstom – dlesni in ustnice;

5.   prst – zobje; ima direktno povezavo (linijo) do maternice in področja spolnih organov. Pri ljudeh, ki ne pridejo do orgazma, je to vidno na mezincu, ki je izkrivljen, oz. v bolečih ramenih. (glej lok); povezan je z materjo in podzavestjo; bolj kot je mezinec gibljiv in fleksibilen, bolj smo povezani s svojim nezavednim

 

Vse kar smo rekli za desno stopalo velja za zgornja dela levega in desnega stopala.

Poleg tega zgornji del stopal pomeni voljo in kako se kažemo navzven oz. kako raziskujemo življenje.

 

Črta, ki ločuje spodnji del podplata od zgornjega je redkokdaj ravna; običajno ima obliko »bajalice«. Če je ravna, kaže to na močno odrezanost od svoje notranjosti in neravnovesje.

 

Peti element je Drevo življenja

Locirano je na notranji strani stopal, začne se nekoliko nad kostjo in poteka nad lokom do izbokline pred peto. Celo drevo je cev. Celotno sliko zato lahko dobimo tudi iz drevesa življenja ali preko palca.

Drevo na samem začetku nad kostjo predstavlja dan našega spočetja, to s čimer smo prišli v življenje oz ključ 1. celice, ki smo ga prinesli s sabo.

40 dni pred fizičnim spočetjem se je spočetje zgodilo na duhovnem nivoju (kot oblak – v tej točki vidimo oblak in že vodo). Naš duh je prisoten v vsaki celici našega telesa in ljudje, ki niso prizemljeni, niso povezani z duhom in niso na lastni in edinstveni poti.

Drevo življenja predstavlja tudi 9 mesecev našega življenja v maternici, izboklina pri peti pa predstavlja naše rojstvo. Če drevo razdelimo na tri dele, lahko vidimo potek v 3 x po 3 mesecih nosečnosti. Tukaj lahko vidimo strahove in vse ostalo, kar se je intenzivnega dogajalo v življenju naše matere. Ko se tega področja dotikamo in ga masiramo, nekateri strahovi in blokade odidejo in odpadejo sami od sebe. To so stvari, ki se jih z besedami ne moremo dotakniti.

Keter je na vrhu palca, Malkut je na izboklini pri peti (rojstvo, kraljestvo)

 

Vaja:

Leva noga spodnji del: kaj potrebujem in darilo, ki ga dobim

Leva noga zgornji del: kaj potrebujem in darilo, ki ga dobim

Desna noga spodnji del: kaj potrebujem in darilo, ki ga dobim

Desna noga zgornji del: kaj potrebujem in darilo, ki ga dobim

 

 

III. Delitev na zunanji in notranji del stopala

 

Zunanji del obeh stopal ustreza kvaliteti desnega stopala

Notranji del ustreza kvalitetam levega stopala.

 

Ta linija ni vedno dobro vidna. Če je vidna, pomeni, da ta oseba razločuje racionalno in čustveno (glavo od srca); še več: to pomeni, da ni povezana s svojim srcem in deluje predvsem iz glave. Bolj kot je ločnica ostra, bolj ostro je razločevanje med raciom in čustvi. Takšni ljudje so lahko zelo prijetni, vendar nas lahko zelo prizadenejo, ker si ne dovolijo občutkov. Gredo čez trupla in se tega ne zavedajo. Zanje je dobra terapija, da začnejo svoje izražanje spreminjati iz »Jaz mislim…« v »Jaz čutim…«

 

Ta črta pomeni tudi ločnico med nami in našo notranjostjo.

 

 

Različni drugi znaki ali bolezni na stopalih

 

Kadar masiramo in pritiskamo stopala, začutimo na nekaterih mestih pod kožo zatrdline, ki jim pravimo tudi kristalčki. Ti predstavljajo različne blokade, ki se nanašajo na mesto/organ, kjer so locirane.

 

Materina znamenja - na področju ognja - pomanjkanje

Bradavice – preveč energije

Vidimo, katere kvalitete je preveč in katere premalo.

 


Ekcem

Pomeni pomanjkanje pozornosti, ljubezni in pomanjkanje občutka varnosti in (če je ego močan) se kompenzira v nizki stopnji samospoštovanja.

 

Gljivice

Ogenj - so izraz resničnega pomanjkanja ljubezni v življenju. Žalost – pljuča

 

Alergije

Ogenj – pljuča. Alergije se lahko razvijejo v astmo. 2.prst; žalost, ljubosumje, zavist, tekmovalnost. Zdravimo jih na 2.prstu, blazinice in palec

 

Ravna stopala /platfus

V loku so čustva. Z osebo lahko komuniciramo samo s čustvi. Potrebuje nenehno čustveno potrjevanje in na vse načine; v tem primeru zate naredi vse. Vendar mu zagotavljanja nikoli ni dovolj. Več kot ga dobiva, več ga potrebuje.

 

Prevelik lok

Imajo čustva, vidijo jih, vendar jih obesijo dovolj daleč, da jih ne dosežejo in skoraj več ne čutijo. Če s takšnimi ljudmi komuniciramo s čustvi, to v njih vzbudi strah. Z njimi je potrebno komunicirati logično in z dokazovanjem. S čustvi gremo zelo počasi, nežno in umirjeno. Takšna oseba, čeprav je odstranila čustva iz svoje bližine, je vseeno občutljiva in ranljiva.

 

Zatrdline/otiščanci/trda koža

Blokade – preveč ali premalo nečesa

 

Poškodbe stopal

Paziti na tisti del (organ, čustva, misli), ki ga poškodovani predel predstavlja. Kadarkoli se urežemo, ranimo, opraskamo do krvi in krvavimo, to pomeni, da je preveč elementa ognja (jeze, ega). To pomeni, da nekaj hočemo za vsako ceno, morali pa bi stvar prepustiti.

 

Nagubana koža/plise

Paziti na močan čustveni proces. Kaže na nejasno situacijo in razpotje, na katerem se je potrebno odločiti za smer.

 

Preveč rdeči podplati kažejo na nepotrpežljivost

 

Izraščena kost na členku palca

Ego; Kost zraste, če smo bili čustveno zelo močno prizadeti in ranjeni. Povezana je s točko pankreasa, ki se premakne navzven, zato začne rasti kost kot obrambni mehanizem. Pomeni pa ščit, ki preprečuje, da bi karkoli prišlo noter, kar bi me ranilo. S tem pa zapremo srce.

Posledica je nizko ali visoko vrednotenje samega sebe in temu ustrezna zunanja maska (aroganca, čustvena nedostopnost).

Zdravljenje – objamemo palec in ga raztegnemo. Naredimo DZ, iz sredine dlani teče svetloba in MD, izdihnemo črno. To takoj vpliva na pleksus (pankreas)

 

Zelo gladka, nežna koža brez črt

Je kot teflon. Vse zdrsne mimo nje. Taka oseba ne čuti in ne rezonira z drugimi in se ne uči iz napak in izkušenj.

 

Razbrazdana koža z mnogo črtami

Je ravno nasprotna – uči se iz izkušenj in je čustveno odzivna in rezonira z drugimi ljudmi.

 

Otrdela koža na zunanji strani palca

Oče, grlo

 

 

 

 


MASAŽA STOPAL

 

Preden začnemo delati, si umijemo roke pod vodo s slapom (energetsko – obredno čiščenje), si dlani nakapljamo nekaj kapljic olja lavande.

 

Partnerju (sebi) noge najprej umijemo v vodi z nekoliko šampona, pazljivo, vsak prst posebej in celo stopalo.

Ko masiramo noge, delamo s sezamovim oljem, sebi 2x tedensko, ali partnerja drug drugemu z afrodiziak oljem, vsak dan lahko s sezamovim oljem. Olja ne vzamemo preveč – ravno dovolj, da roka gladko drsi po koži. Kadar masiramo s prsti, uporabljamo palec in sredinec, kazalca raje ne.

 

Zavedamo se, da so stopala možgani in celo telo. Poleg tega so stopala glavna vrata, skozi katera OZ vstopi v telo. Učinek te masaže je večji kot katerakoli duhovna tehnika ozaveščanja. Med masažo ne pozabimo na dih zarodka.

 

Začnemo z ¥, ki jih masiramo s celo dlanjo z obema rokama po celem podplatu, narti in navzgor do meč (meča so mišica srca in zelo pomembna za cirkulacijo krvi).

 

Nadaljujemo z masažo limfe po sredini podplata od zgoraj navzdol in po narti med kostmi ¥.

 

Nadaljujemo s prsti. Vsak prst masiramo posebej z obeh strani vsakega prsta masiramo ¥.

 

Posebej palec  - hipofizo – masiramo v krogu

1x v smeri urinega kazalca,

1x v nasprotni smeri urinega kazalca,

1x v smeri urinega kazalca

 

Nato delamo z drevesom življenja (ki je obenem hrbtenica), Če naredimo vsaj masažo drevesa življenja smo naredili zdravljenje za celo telo.

Delamo ¥ od točke nad kostjo do spolnega grička – 3x tja in nazaj.

 

 

 

Lok: masaža za notranje organe,

 

 

Peta: zaprtje

 

 

Pahljača s prsti

 

 

Drevo življenja - (ki je obenem hrbtenica), na katerem so sefiroti; obvezno DZ (vdih belo, izdih črno); na vsakem sefirotu rišemo ¥ s tremi prst (držimo srebrno nit); 2.stopnja vstavi MD. Začnemo na spolnem hribčku (1); najmanj 8x, še bolje 80x; ne delamo otrokom, posebej ne fantkom, lahko pa partnerju. Nato pridejo točke

2, 3 in 4 (na loku),

5 nad kostjo,

6 na sredini blazinice palca, točka hipofize,

7 na vrhu palca (keter)

Ta del masaže ne sme trajati več kot 5 minut (pripravimo uro) in ne smemo je delati več kot 1x dnevno.

Zapečatimo na tilniku (noga točka 5) in na trtici (noga točka 1).

 

Pankreas – točka v sredini blazinic, je točka, kjer se shranijo vse naše prizadetosti s strani življenja in ljudi. Masiramo z obema palcema MD, ali prstan MA (DZ in 3x »Baruh MA, MA MA. Or Ahava…«)

 

 

 


MEDITACIJA PRISOTNOSTI

 

Ležimo v krogu z nogami obrnjenimi proti središči kroga.

Položaj povezovanja, 3x dih zarodka tako, da belo svetlobo vdihnemo in črno izdihnemo skozi stopala.

Preko stopal se s čudovitimi bakreno rdečimi koreninami povežemo z materjo zemljo, zemljo, ki nas  hrani in varuje;

Vidimo pred duhovnimi očmi belo tablo, sredi table prstan milosti (Magen Avraham); prelepa bela roka nas skozi prstan povede v prelepo sobo namenjeno zdravljenju. Soba je v beli in pastelno zeleni barvi in sredi sobe je ležalnik, namenjen zdravljenju. Uležemo se na ležalnik in pokličemo svojega duhovnega vodnika zdravitelja. Duhovni vodnik zdravitelj pride k nam in se postavi k našim nogam. Opravi masažo naših stopal (kot nas je naučila A.), prepustimo se mu… …daljša pavza…

Zdravitelj konča delo, zahvalimo se mi; pokličemo ga lahko vedno, ko ga potrebujemo.

Odpustimo korenine s svojih nog, ne potrebujemo jih več.

Vrnemo se nazaj skozi prstan milosti. 3x globoko vdihnemo. Z vsakim nadaljnjim vdihom se bela tabla zmanjšuje pred našimi duhovnimi očmi dokler se ne skrči v belo točko luči OR JOD v našem 3.očesu.

3 x dih zarodka, obrnemo se na desni bok v položaj zarodka in še 3x dih zarodka; odpočijemo se in dvignemo, ko smo pripravljeni.