Članek
KAJ JE FILIPINSKA HILOT MASAŽA
Objavljeno Aug 28, 2013

Hilot je filipinska terapevtska masaža, ki z uporabo toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja učinkovito odpravi bolečine v hrbtu.Ker so bananini listi naravni ionizator hilot terapevt z dotikom določi moten pretok energije v telesu in se posveti problemu dokler ne vzpostavi ravnotežja in harmonije ter občutka olajšanja.

FILIPINSKA HILOT MASAŽNA TERAPIJA

Hilot je umetnost starodavnega zdravljenja z uporabo golih rok in zdravilnih rastlin, kot so limonina trava, listi iz guave, bananini listi…. Je del tradicionalne, starodavne kulture Filipincev na daljnem vzhodu Azije. Ta starodavna metoda masaže lahko pozdravi raznovrstne bolečine in bolezni telesa. Vzdevek ‘Hilot’ se še danes uporablja kot profesionalno ime za žensko, ki izvaja masažno terapijo ekskluzivno za ženske, medtem ko se vzdevek ‘Albularyo’ uporablja kot profesionalno ime za moškega, ki izvaja terapijo z zdravilnimi rastlinami za moške.

Filipinci so v starodavnih časih smatrali Hilot kot čudežno umetnost zdravljenja. Zaradi globjega poznavanja zmožnosti tega zdravljenja ljudje še danes verjamejo v to čudežno metodo. Je neke vrste terapevtska ali telesna manipulacija, ki ugodno vpliva na vene, kosti in mišice, vendar na drugačin način kot pri običajni masaži, kajti tu uporabljamo samo zdravilne rastline, kot so razna zelišča in bananini listi. Bananini listi so naravni ionizator, ki z nanosom na kožo in določen del telesa delujejo na bio energijo ter določijo katerim delom se je potrebno posvetiti in s tem telesu povrniti ravnotežje in harmonijo, poleg tega pa imajo bananini listi tudi prečiščevalni učinek na telo.

Znanstveni vpliv Hilot terapije

Hilot je upravljanje z energijo. Znanost toplotne prevodnosti more prenesti vročino iz mrzlega na toplo. Ko to dosežemo, biokemična reakcija povrne ravnotežje našemu telesu.

Kako se izvaja Hilot?

Je visoko spoznavna masaža, saj maser z dotikom prepozna dele energijskega neravnotežja v telesu, predvsem z uporabo toplih bananinih listov in deviškega kokosovega olja, ki se nanese na telo pred in po tretmaju. Hilot terapevt najprej opravi pregled hrbta s toplimi bananinimi listi. Ta diagnoza dotika z uporabo toplih bananinih listov določi kateri deli telesa so energijsko neuravnoteženi. Hilot terapevt določi moten pretok energije v telesu in se posveti problemu dokler ne vzpostavi ravnotežja in harmonije ter občutka olajšanja.


Gre za srednje močno, globoko masažo kombinirano s hitrimi in počasnimi premiki prstnih pritiskov in masiranja z dlanmi skozi različne točke pritiska vse od hrbta pa do stopal.

Sestavine in tehnike Hilot terapije:

deviško kokosovo olje,
topli bananini listi,
maser uporablja 90% pritiskov s palci ter 10% nežnih masažnih gibov,
ročno ustvarjanje vročine in zmanjševanje napetosti v sklepih,
trepljanje in nežno ščipanje za zmanjševanje bolečine in oblikovanje oslabljenih mišic.

Posebne prednosti Hilot terapije:

zmehča otrdele tvorbe v hrustančnih predelih, kitah in mišicah,
omogoči dober krvni obtok v vseh mišičnih celicah, ki napne in izboljša videz kože,
zmanjšuje mišične bolečine,
odpravi telesno napetost in bolečine,
vzbudi občutek udobja.

Nasveti po Hilot masaži

Po tretmaju pijte čim več tekočine, kot je čaj limonine trave, ingverjev čaj, zeleni čaj ali topla voda. Ker je po masaži vaše telo izpostavljeno vročini, se ni dobro takoj izpostaviti mrazu, saj se pri tem naše pore zaprejo. Dajte si čas, da se telo prilagodi.
Vsaj prvi dve uri po masaži ne smete jesti težke, mastne hrane, ne priporočamo pa tudi pitja alkoholnih pijač, kajenja in izpostavljanja mrazu, kar bi predstavljalo za telo prevelik šok in s tem tudi prehitro spremembo telesne temperature.

Paket Hilot masažnih terapij
Hilot terapevt informira stranko o koristnem vplivu Hilot masaže na daljše obdobje. Pogosteje bodo stranke hodile na Hilot terapijo, bolje se bodo s časom počutile in tudi telo se bo vedno bolj prilagajalo sami terapiji. Priporočljivo je 80 minut terapije tedensko, v primeru specifičnega problema tudi več oz. dokler se ne odpravi energijskega neravnotežja.

                                             ********************************

Obiščemo vas na vašem domu, kjer vas bo masirala izkušena maserka iz Filipinov . Pokličite nas, poskusite eno izmed masaž po znižani ceni 40% in verjamemo, da boste o masaži in o počutju po njej z veseljem pripovedovali vsem vašim prijateljem, ter da boste postali ena izmed naših zadovoljnih strank.

 

Vabimo vas, da nas obiščete na naši Facebook strani, kjer vas čaka presenečenje, saj je na voljo še nekaj masaž po še bolj ugodni ceni!!

 

Tukaj na tej številki pa dobite dodatne informacije in si rezervirate svoj termin

 

068 136 003 (pogovor le v angleškem jeziku)   ali

040 165 937

 

Emy Alas Pana s.p.

Apače 45

9253 Apače