Članek
Dr. Nataša Pirc Musar in Zoran Janković sta zmagovalca volitev!
Objavljeno Dec 22, 2022

Nova predsednica države dr. Nataša Pirc Musar in župan glavnega mesta Zoran Janković sta "zmagovalca"! Utemeljitev. Izvoljena predsednica države dr. Nataša Pirc Musar je na zadnji predvolilni televizijski oddaji na vztrajanje novinarja, odgovorila na zelo pomembna in občutljiva "ženska vprašanja", ki bi lahko bila odločilna za njen uspeh na volitvah. Strinjala se je z uvodno navedbo novinarja, da je na predvolilnih nastopih obljubila, ko bo predsednica države, bo ženskam posvetila posebno pozornost. Glede na to obljubo, je novinar nadaljeval z vprašanji. Zakaj se ni oglasila in podprla prizadeto farmacevtko, ko je ta iskala službo in je obstajal realen sum, da je pri tem župan Zoran Janković od nje zahteval spolno uslugo? Dr. Pirc Musar pa je bila takrat tiho in je tako podpirala župana Jankovića, sedaj pa je župan javno podprl njo?

Odgovorila je:"Če želite to slišati, se lahko danes tudi odrečem podpori Zorana Jankovića." 

Ena najpomembnejših obljub, ki jih dr. Pirc Musar daje volivcem je, da se bo oglasila vsakič, ko bo šlo za demokratične standarde in človekove pravice.Kot soustanoviteljica društva "Ona ve", ji je poznano, da je Jankovićev odnos do žensk problematičen!To je pokazala zlasti afera farmacevtka, kot tudi Jankovićeva izjava, da “pri dedku ne boli.” Ob tem se tudi jaz sprašujem, zakaj je bila tiho in kje je potem njena načelnost in njena pomembna obljuba volivcem? Odgovorila je, da ona ni prosila Jankovića za podporo in jo on v prvem krogu tudi ni podpiral, v drugem pa in je bila vesela njegove podpore. To pa je storil na napačnem mestu in ob napačnem času na sv. Urhu ob dnevu spomina na mrtve. Na ponovno vprašanje, zakaj se Jankovićevi podpori ne odreče javno, kar v studiu N1, če z obljubo volivcem misli resno. Dejala je: “Lahko se na tem mestu tudi odrečem tej podpori, če to želite slišati..." Dr. Pirc Muserjeva se je torej javno opravičila za napake in je zavrnila Jankovićevo podporo njeni kandidaturi. Tudi Nika Kovačje javno obsodila župana Jankovića, da ima neprimerno vedenje do žensk. Kako je mogoče, da sta oba ostala "čista junaka" za izvolitev na zelo pomembne funkcije, čeprav nista ravnala v interesu žensk, sta zmagovalca volitev. Gotovo tudi z glasovi volivk! Menim, da bi morale biti ženske pri nas med seboj bolj pozorne in solidarne, da si dvignejo svoje dostojanstvo. Sicer bo v glavnem mestu lahko zmagoval popularni "Zoki" ?

Zmagovalec volitev je po moje novinar, voditelj oddaje, ki je, - odgovorno in z visoko osebno integriteto-, postavljal zelo občutljiva, a pri nas nepopularna vprašanja.

Upam, da smo mu volivci, zlasti ženske, tudi hvaležni?