TIGR JE UŠEL IZ KLETKE - TUDI NA NACIONALKI

Objavil/a Gibanje 13. maj, dne 2015-05-20 ob 11:33:59
TIGR JE UŠEL IZ KLETKE - TUDI NA NACIONALKI

V vsakem človeku sta dva tigra, eden predstavlja zlo, drugi dobro. Venomer sta si v laseh. Kateri v boju zmaga ? »Zmaga tisti, ki ga hraniš« pravi hindujski pregovor.Tudi v vojni je tako. TIGR-ovci, kot  rodoljubi so primer zmage dobrega nad  zlim in bodo v narodovem spominu živeli večno, njegovi domači krvniki pa  so vredni prezira in pozabe.

Ko zamolčujemo resnico hranimo in varujemo laž. Najbolj varovane pa so resnice, ki laž razkrivajo. V Sloveniji še posebej. Kljub temu si je resnica začela ponovno utirati pot.  Mali čudež je, da je do tega sploh prišlo, kajti tema, ki jo obravnavamo, je za naš čas in naš prostor, skoraj  tabu tema. Gre za doslej anatemizirano poglavje slovenskega odpora in javne zavesti o njem. Gre za   antifašizem Primorcev: SLOVENSKIH DUHOVNIKOV ČEDERMACEV, T I G R - ovcev in POŠTENIH PRIMORSKIH PARTIZANOV. Brez teh treh ne bi bilo priključitve Primorske matični domovini. Vrstni red navedenih ustreza razvojnemu zgodovinskemu toku.

Zgodba o TIGR-u je zgodba o preteklem in hkrati o današnjem času, je zgodba o zlem tigru, ki ga je načrtno gojilo vodstvo slovenskih komunistov in ga vcepljalo v svojo okolico. Povezava z današnjim stanjem ni naključna. Le tako se je lahko zgodillo, da je med drugo svetovno vojno na Primorskem pod streli lastne »bratske« partizanske vojske padlo več borcev kot pod streli fašistov.  Med njimi je bilo tudi mnogo TIGR-ovcev, predvsem pa njihovo vodstvo.

HVALA RTVSLO ! Hvala novinarjem in vsem ki so prispevali, da se počasi lušči resnica o TIGR-u. Oglejte si oddajo na povezavi spodaj !
 
O TIGRU je BIL 17.05.2015 na  RTVSLO1 ZELO POMEMBEN, ODMEVEN in ODLIČEN  INTERVJU  z gospo Miroslavo Cenčič.
Uničevalska dimna zavesa, nekdanjega in še vedno živega lažnega internacionalnega proletarskega “patriotizma”, se počasi razkraja. Kajti vse bolj se razkriva njeno pravo bistvo, ki je že od samega začetka isto: Organizacijo TIGR je bilo treba UNIČITI, posameznike PODREDITI-POKORITI,neposlušne POBITI ! Glavni ritual in pika na i pa je bila PRISEGA "velikemu" STALINU. Gospodje tovariši, ki so to politiko uresničevali so danes NARODNI HEROJI, pravi primorski  antifašisti pa v pozabi čakajo na zaslužen spomin !
 
V Ljubljani ni treba nobenega OBELISKA – tam kjer so na nekdanjem trgu REVOLUCIJE, današnjem trgu republike, anonimni delavci "PRIŠVASANI " NA EDVARDA KARDELJA - je treba ponovno zasaditi LIPO, tam kjer je bila nekoč lipa pa postaviti SPOMENIK TIGRU – nasproti spomenika REVOLUCIJI – v enaki velikosti !!! Tako se bosta REVOLUCIJA in TIGR - dva antipoda domoljublja gledala v OBRAZ, iz oči v oči.
Skrajni čas je, da se megleno ozračje nad slovenskim  močvirjem razkadi !  In da dobimo prave spomenike in pravi praznik upora 13 maj.
 
BORIS KIDRIČ in EDVARD KARDELJ, ki sta uničevala in uspešno uničila  TIGR nimata kaj iskati na ploščadi trga republike pred Pahorjevo rezidenco. Tam naj se končno postavi spomenik prvi žrtvi političnega atentata v demokraciji - padlemu ljudskemu tribunu  IVANU KRAMBERGERJU.
 
GESLO SMRT FAŠIZMU – SVOBODA NARODU, ni bilo geslo KP in OF ampak tigrovcev.Geslo je veljavno še danes, velja za tiste, ki resnico TIGRA skrivajo in slovenski narod medsebojno ščuvajo.
Da bi premagali zlo, je treba premagati zlega tigra v sebi in ponosno pokazati na T I G R. TIGR je naš izvozni artikel. Z njim bomo dobili praznik, ki nas združuje in opogumlja. In je zgled, kako bi morali delovati tudi danes. 
 
Vili Kovačič, predsednik Gibanja 13 maj 
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Gibanje  13. maj
Gibanje 13. maj
Objavil/a 2015-05-20 11:33:59 (May 20, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
POSLANCI OBSODITE TOTALITARIZME - ZDAJ !!!
TISKOVNA KONFERENCA V SREDO OB 11 H
KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI
KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI
TIGR JE UŠEL IZ KLETKE - TUDI NA NACIONALKI
PETICIJA za potrditev »Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu« v Državnem zboru
PETICIJA za državno razglasitev praznika 13. maj – Dan prvega spopada Slovencev z okupatorjem
PETICIJA za državno razglasitev praznika 13. maj – Dan prvega spopada Slovencev z okupatorjem
PETICIJA za potrditev »Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu« v Državnem zboru
TIGR V KLETKI - KOGA MOTI TIGR NA SVOBODI ?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj