KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI

Objavil/a Gibanje 13. maj, dne 2015-05-27 ob 21:59:54

KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI

Odgovor na prispevek »Kaj ti je deklica…«  ob postavitvi obeliska pozabe in novem zakonu o vojnih grobiščih.

Gre za potlačeno bolečino, ki sega v dušo in  povzroči fizično bolečino srca.

Spomenka, tudi mene boli srce, ko vidim kako se lotevate sprave in pokopa žrtev komunističnega revolucionarnega nasilja. Žal ne veste ali nočete vedeti, da je predpogoj sprave najprej in predvsem ljudem VRNITI DOSTOJANSTVO. Dostojanstvo z veliko začetnico – ne s figo v žepu. Zdaj pa bi Spomenka s somišljeniki, ljudmi ki so bili na »pravi« strani, žrtve  zgolj pokopala z vsemi ceremonijami, NE BI PA NAREDILI NIČ, da se ljudem, ki so bili izvensodno pokončani ali so bili umorjeni na montiranih procesih, kjer ni bilo poštenega sojenja, vrne bistveno – NJIHOVO ČLOVEŠKO DOSTOJANSTVO. S takim  lažnim »humanizmom«, ki zanika temeljne človekove pravice in skuša s pieteto nadomestiti osnovno potrebo po resnici in pravici,  seveda ne bo koraka naprej. Dejansko gre za korak nazaj.

Za kaj gre in v čem je problem ?  S proglašanjem nasprotnikov komunistov pred, med in po 2 svetovni vojni za IZDAJALCE slovenskega naroda, je pokop s simboličnim abstraktnim obeliskom, ne le nedostojen in nespodoben, ampak je krivično dejanje. Je LE SARKOFAG POZABE v katerem bo za večno pokopana in skrita resnica o slovenski partiji. Njeni »velikani« nasilja, številni med njimi pa vojni zločinci, s spomeniki v okolici grobnice herojev in na trgu republike in pred predsedniško palačo, namreč mnogim ljudem vzbujajo strah.

Zato je nujno, da pravi pokop prestavimo na čas, ko bo v  glavah »intelektualcev« dozorelo kaj je prav in kaj je totalno narobe in ko bodo tisti, ki ta prav spoznajo imeli prost dostop do dominantnih medijev.  Vsaj približno enakega kot ga imajo tisti, ki jim pripada Spomenka.  Ti  pa se  žal na človeško dostojanstvo bolj ali manj požvižgajo ali pa ga prakticirajo z leporečjem in s figo v žepu. To bo čas ko si bodo ljudje upali javno nastopati, ne da bi jih Spomenka in dušebrižniki uvrstili med strankarsko desnico, politične kalkulante, revanšiste in reakcionarje in podobne pojave. Gre za čas ko ne bo dominantnih medijev ampak bomo imeli normalen tisk in normalno TV, ki se bodo na demokratičen način lotevali bistva. In si bodo upali začeti razmišljati vzročno – od vzrokov na posledice. Dokler bodo eni OSVOBODITELJI drugi IZDAJALCI, pomiritve ne more biti, kaj šele, da bi na ta način prišli do sprave.  Lahko pride le do NOVE POTLAČITVE, proti kateri se sicer Spomenka vneto zavzema.

Ob tem pa Spomenka vedno in povsod pozabi, oziroma nikoli ne pozabi pozabiti, nekaj: PARTIZANSKO PRISEGO STALINU, o kateri naša javnost – posebno mladina le malo ve. Morda večina ne ve niti kdo je v resnici bil Stalin, kajti slovenska rehabilitacija komunizma dobiva letos nov zagon. Zato je treba ponoviti in ponavljati, da je bila prva – enako ali pa še bolj hlapčevska prisega, izrečena že 3 leta prej od tiste domobranske  na Bežigrajskem stadionu. Natančno  22 decembra, na Stalinov rojstni dan v vasi Rudo na tromeji Bosne, Srbije in Črne gore. Slovenski komunisti pa so Stalinu prisegali celo že 5 mesecev prej, poleti 1941. To ni bila prisega zvestobe obrambi domovine ampak prisega sovjetizaciji Slovenije.  Tedaj so namreč komunisti - partizani peli :

Na klic kominterne združite se v čete -
v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
Rdeče smo fronte bojevniki mi,
ker naše je geslo,Sovjeti sveta.

Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
z naših se gora odziva mu tovariš Tito.


Naglo puške smo zgrabili
in v gozdove z doma šli,
ko sovjetski so junaki
skupen boj oklicali.


Čez gore, polja
po svetu naj doni,
Slovenija svobodna
sovjetska bodeš ti.

Ta kontekst je pri spravi vedno treba upoštevati. Spomenka, ki je sicer nekoč začela spravo, žal danes vselej deluje tako, da do nje na enakopravni osnovi ne bo nikoli prišlo. Zato gre v njenem prizadevanju za NOVO POTLAČITEV, ki je ne bo rešil noben spomenik z abstraktnim napisom »vsem žrtvam vojne, in domovina je ena, vsem dodeljena«. Gre za nov primer goljufivega polovičarskega spravaštva,  ki se zateka v abstraktnost, na konkretne usode in dostojanstvo ljudi in njihovo potlačeno bolečino pa povsem pozablja.

Zato Te Spomenka pozivam, da pozoveš Zvezo borcev, da odveže molčečnosti zaprisežene borce, da končno povedo kje so prikrita grobišča tako, da borci pomagajo žrtvam, da žrtve pridejo do sledov ostankov svojcev  in do mrliških listov svojih bližnjih. Sramota je, da država na svojem ozemlju sondira grobišča. To je znak, da nismo gospodar na svoji zemlji. Je znak, da je država še vedno plen v rokah rabljev, in njihovih dedičev, ki preprečujejo, da bi ljudje razkrivali  in s konkretnimi podatki  obelodanili resnico slovenskega podzemlja. Zakaj Slovenija ni Švica ? Ker je pod zemljo Kambodža.  Spomenka, pomagaj pri tem in ne jokaj ! Za obelisk je čas, ko bo vse to postorjeno. 

Obelisk sam, kot je zamišljen pa več zakriva kot razkriva. Zato Te Spomenka pozivam, da podpreš peticijo za sprejem Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu. Prava sramota namreč je, da tega do sedaj poslanci DZ niso bili sposobni storiti. Pomagaj vendar, da se to zgodi. To še toliko bolj pričakujemo zdaj, ko si bila proglašena za slovensko Evropejko leta.   Bodi to v dejanjih, ne v besedah. Zato te pozivam, da to storiš s svojim zgledom,  obenem pa narediš še dodaten korak s tem,  da podpreš obuditev skritega spomina na zamolčani TIGR tako, da uresničimo zahtevo, da Državni zbor sprejme zakon o 13 maju kot državnem prazniku – ki ne bo dela prost dan, bo pa dan spomina na prvi  spopad Slovencev z okupatorjem. Obenem te Spomenka pozivam tudi, da pomagaš pri postavitvi spomenika TIGR-u na trgu republike v Ljubljani – nasproti spomenika revoluciji, v enaki monumentalnosti in velikosti. Bilo bi prav, da revolucija pogleda TIGRU v oči, kajti mnogi njegovi borci za časa vojne, revoluciji  niso mogli pogledati v oči – prej so dobili strel v hrbet. 

Vojna je BILA ZLO ZA VSE, s stališča žrtev pa je povsem vseeno pod katerim totalitarizmom se je totalitarno nasilje nad drugače mislečimi in drugače delujočimi konkretno zgodilo. Žrtve morajo končno dobiti zadoščenje, tudi s tem, da se totalitarizem njihovih rabljev poimenuje s pravim imenom in da bodo spomenike končno dobili tudi tisti, ki so jih vredni. Saj gre tudi za vrednote, mar ne ? Ali pa nemara zgolj za nadaljevanje prikrivanja in laži. 

 

Vili Kovačič,   državljan K. 

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Gibanje  13. maj
Gibanje 13. maj
Objavil/a 2015-05-27 21:59:54 (May 27, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
POSLANCI OBSODITE TOTALITARIZME - ZDAJ !!!
TISKOVNA KONFERENCA V SREDO OB 11 H
KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI
KAJ TI JE SPOMENKA, DA SI TAK ŽALOSTNA – KAJ MI JE, NIČ MI NI, SRCE ME BOLI
TIGR JE UŠEL IZ KLETKE - TUDI NA NACIONALKI
PETICIJA za potrditev »Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu« v Državnem zboru
PETICIJA za državno razglasitev praznika 13. maj – Dan prvega spopada Slovencev z okupatorjem
PETICIJA za državno razglasitev praznika 13. maj – Dan prvega spopada Slovencev z okupatorjem
PETICIJA za potrditev »Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu« v Državnem zboru
TIGR V KLETKI - KOGA MOTI TIGR NA SVOBODI ?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj