Članek
GLASBENO INSTRUMENTALNO DRUŠTVO POLZELA
Objavljeno Jan 01, 2014

Glasbeno instrumentalno društvo Polzela je začelo delovati leta 2004. To leto smo delovali kot kvintet in bili zelo ustvarjalni, saj smo se začeli udeleževati raznih festivalov, kot je na primer v Mariji Reki, kjer smo bili med občinstvom zelo dobro ocenjeni. Takrat smo delovali kot kvintet in bili zelo motivirani.

Aleš Hribernik

Igrali smo narodno zabavno in zabavno glasbo. Nastopali smo na koncertih, prireditvah in zabavah. Igrali smo predvsem Avsenikove skladbe in skladbe od Alpskega kvinteta pa tudi svoje skladbe: Veseli godci in Po veselih tipkah, katere je vodja Aleš Hribernik iz svojega CD-ja priredil in napisal tudi za trobento in klarinet.

Aleš Hribernik

Tudi CD, ki je bil posnet v studiu, je naletel na dober odziv poslušalcev. Še danes radi prisluhnejo skladbi Natalija in Skrita ljubezen, katere poleg drugih vrtijo na radiu Celje. V društvu pa izvajajo tudi etno glasbo, katere vodilni instrument je harmonika, ostala dva instrumenta pa sta zastareli pralni stroj ali »riflerca« in lončeni bas, kot dodatek pa zraven popestri glasbo malo novejši instrument, ki mu pravimo kazo. Ta zvrst glasbe pride v poštev na »ofiranjih« pa tudi na tekmovanjih, kot je Pokaži kaj znaš.

Aleš Hribernik

Za največjo čast pa si društvo šteje, da je sodelovalo z največjo legendo narodno zabavne glasbe na diatonični harmoniki žal že preminulem gospodom Lojzetom Slakom.

Aleš Hribernik

Ker pa kvintetovska zasedba ne deluje več, sedaj nastopamo v trio zasedbi po porokah, abrahamih, rojstnih dnevih in drugih zabavah.

Aleš Hribernik

Klarinet pa v zadnjem času močno zamenjuje kitara, saj lahko pri mnogih skladbah pomaga tudi z vokalom.

Aleš Hribernik

Pogledate si lahko našo spletno stran, ki pa je www.sms-send.net/hribernik, da si malo bolj preberete in poslušate inserte skladb. V kolikor bi se kdo želel naučiti igranja na diatonično, klavirsko harmoniko ali sintersizer pa naj pokliče na številko 031 719 165. Kadar pa nanese, da se imamo lepo pa se da ob harmoniki in kozarčku v en prešeren glas tudi zapeti.

Aleš Hribernik