Bil je rojen in pokopan kot človek

Glas za otroke in družine
08.11.2021 15:42 (Nov 08, 2021)

Objavljamo pretresljivo pričevanje mamice in očeta. Njun sin Jaka je živel samo 15 minut...

Čeprav je delo z otroki naporno in zahtevno, sva nenačrtovani prihod tretjega otroka veselo sprejela.

Vendar človek kljub temu potrebuje preizkušnjo, da spozna kako je življenje dragocen dar.

V 21. tednu nosečnosti sem opravila redni pregled z ultrazvokom, na katerem so ugotovili nepravilen razvoj glavice. Ta novica naju je zelo pretresla. Po treh dneh sem imela ponoven pregled na ginekološki kliniki, kjer naj bi ugotovili dejansko stanje otroka. Zvedela sva,da otrok po rojstvu nima možnosti za življenje. Svetovali so nama prekinitev nosečnosti. Ta rešitev za naju ni bila sprejemljiva, ker se zavedava, da je Gospodar življenja in smrti le Bog.

Vseeno pa so se po številnih prepričevanjih o nesmiselnem trpljenju matere in otroka, o nevarnosti za materino zdravje...., pojavili dvomi.

Ob vsakem srečanju z zdravniki sem imela občutek, kako ne odobravajo mojega početja. Bila sem razdvojena. S pom

undefined

Stopimo skupaj, bodimo odgovorni ter spoštujmo navodila uradne medicine

Glas za otroke in družine
02.11.2021 05:24 (Nov 02, 2021)

Objavljamo izjavo za javnost stranke Glas za otroke in družine:

Stopimo skupaj, bodimo odgovorni ter spoštujmo navodila uradne medicine

Pandemija Covid-19 je leta 2020 boleče zarezala tudi v Slovenijo. Posledic te zahrbtne in ob težkem poteku ene najbolj mučnih bolezni preštevilni med nami žal niso preživeli. Vsem svojcem, ki so izgubili svoje najdražje, izrekamo iskreno sožalje. Vsem bolnikom in tistim, ki dolgotrajno okrevajo, želimo čimprejšnjo ozdravitev. Iz srca se zahvaljujemo medicinskemu osebju, ki nesebično skrbi za vse bolnike.

Leto 2021 je prineslo težko pričakovano visoko stopnjo zaščite pred virusom v obliki cepiv. V državah članicah EU ter v mnogih državah po vsem svetu se je začelo množično cepljenje prebivalstva ob hkratni visoki stopnji spoštovanja tudi drugih ukrepov za omejevanje širjenja virusa. Mnogi narodi so zahtevne ukrepe sprejeli ter v veliki večini razumeli, da sta zdravje in življenje najpomembnejši vrednoti, brez katerih so ogrožene tudi vse ostale naše

undefined

Varuhinja pravic gledalcev spodbuja diskriminacijo na RTV Slovenija

Glas za otroke in družine
01.11.2021 19:13 (Nov 01, 2021)

Objavljamo kotrespondenco med Uršo Cankar Soares, voditeljico Pohoda za življenje, Ilinko Todorovski, varuhinjo pravic gledalcev na RTV ter odgovornim urednikom na Radiu Slovenija. Kot je znano, je RTVSLO zelo pristransko poročala o Pohodu za življenje 2021. Kot da to še ni bilo zadosti, so 12. 10. 2021 na Radiu Slovenija pripravili še oddajo o problematiki smrti nerojenih otrok, v kateri je bilo veliko govora o Pohodu za življenje, vendar so v oddajo povabili samo dve podpornici smrti nerojenih otrok, dr. Metko Mencin in dr. Vesna Leskošek, v to skupino pa se prišteva tudi voditeljica oddaje, Martina Tita Majer.  Se pravi, so v oddaji sodelovale tri zagovornice smrti nerojenih otrok in noben zagovornik življenja nerojenih otrok ter mater in očetov v stiskah. Pristransko oddajo Intelekta lahko poslušate tukaj.

Na to krivico do nerojenih otrok ter mater in očetov v stiskah se je odzvala Urša Cankar Soares s pismom odgovorim na RTV Slovenija. Odgovor sta podala Ilinka Todorovski, varuhi

undefined

Halloween je proslavljanje smrti in pekla!

Glas za otroke in družine
30.10.2021 15:42 (Oct 30, 2021)

Te dni  nas z vseh strani vabijo reklame na »čudovito zabavo« ob dnevu Halloweena. Izjemno bogata paleta ponudbe seveda ne omenja, da dejansko gre za goltajoči vrtinec -  ples Prešernove Urške s Povodnim možem! Takole pravi visoka satanistična svečenica: »Halloween daje možnost najbolj običajnim ljudem, da za eno noč okusijo moč Zla in imajo priložnost, da plešejo s Hudičem. Vidim sataniste širom Sveta, ki se družijo v majhnih skupinah to noč in nazdravljajo peklenskim silam.« J. M. v svoji knjigi poudarja, da je ta dan najpomembnejši za iniciacijo satanistov. To je dan, ko še dandanes žrtvujejo Satanu življenja živali in celo ljudi, od otrok dalje, v grozljivih satanističnih obredih. Zlo še ni pokončano, vsako leto izgine v teh obredih na tisoče ljudi. Okultisti in satanisti združeni pošiljajo v Svet močne zle duhove, zle sile. Odkrito promovirajo smrt, hudiče, čarovnike/ce/ in razne okrutne hude duhove.

Če prisostvujemo takim zabavam, se, morda nevede, izpostavljamo delovanju raznih

undefined

Pohod za življenje 2021 - Galerija

Glas za otroke in družine
02.10.2021 14:46 (Oct 02, 2021)

V soboto, 2. oktobra 2021, je v Ljubljani potekal že tretji Pohod za življenje 2021. V nadaljevanju si lahko ogledate galerijo.

 

 

 

 

 

undefined

Tretji Pohod za življenje v znamenju veselja in življenja

Glas za otroke in družine
02.10.2021 14:17 (Oct 02, 2021)

V soboto, 2. oktobra 2021, je v Ljubljani potekal že tretji Pohod za življenje pod geslom »Človekovo življenje je nedotakljivo.« V osrednjem programu na Levstikovem trgu pred Šentjakobsko cerkvijo, so med drugimi nastopili Urša Cankar Soarez, voditeljica Pohoda za življenje,  ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, Aleš Primc, Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki) in Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje idr. Več kot 800 udeležencev se je srečalo z materjo in javno poslušalo bitje srca njenega nerojenega otroka. Pohod za življenje je največji letni pohod v Sloveniji za spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroci ter njihovimi materami in očeti v stiskah. Tako kot lansko leto je bil tudi letošnji Pohod za življenje največji dogodek dneva v Sloveniji.

Se vidimo drugo leto na Pohodu za življenje 2022.

Koordinacija "Pohod za življenje 2021"

 

 

undefined

Velika podpora: Na Pohod za življenje prihaja nadškof Stanislav Zore!

Glas za otroke in družine
28.09.2021 18:27 (Sep 28, 2021)

Letošnjega Pohoda za življenje, 2. oktobra 2021, v Ljubljani, se bo udeležil ljubljanski nadškof in metropolit gospod Stanislav Zore. S svojo navzočnosti želi izraziti svojo veliko podporo prizadevanjem za spoštovanje pravic nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiski. Gospodu nadškofu smo za njegovo udeležbo neizmerno hvaležni, saj bo to zgodovinsko prva udeležba škofa na Pohodu za življenje v Sloveniji!

V osrednjem programu Pohoda za življenje bodo med drugimi nastopili odlični glasbeni gostje: Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje. Pomemben del osrednjega programa bo poslušanje bitje srca nerojenega otroka. Program bo čudovit in prilagojen vsem generacijam od otrok naprej.

Pridružite se nadškofu Zoretu na Pohodu za življenje in se prijavite na: PRIJAVA.

Lanskoletnega Pohoda za življenje se je udeležilo 500 udeležencev in je bil največji dogodek dneva v Sloveniji. Bilo je čudovito, kljub močnemu dežju

undefined

Razpored - devetdnevnica in post pred Pohodom za življenje 2021

Glas za otroke in družine
24.09.2021 08:35 (Sep 24, 2021)

Prvi dan devetdnevnice pred Pohodom za življenje 2021 je za nami. Lepo je bilo v Štepanji vasi.

V naslednjih dneh bo devetdnevnica "uradno" potekala v naslednjih župnijah:

24.9.        Župnija Selca v Selški dolini: molitvena ura ob 18.30, sv.maša ob 19.00
25.9         Župnija Šmartin pri Kranju: sv. maša ob 19.00 in župnija Nazarje, molitvena ura ob 18.30
26.9.        Center Kraljice Miru Kurešček: sv.maša ob 11.00
27.9.        Župnija Slovenj Gradec, cerkev sv.Elizabete: sv.maša ob 19.00, po maši devetdnevnica
28.9.        Župnija Maribor - sv. Janez Bosko: molitvena ura ob 18.00, sv. maša ob 18.30
29.9.        Župnija Vič: sv.maša ob 19.00, dan priporočenga celodnevnega posta
30.9.        Župnija Ljubljana Rakovnik: molitvena ura ob 18.00, sv.maša ob 18.30
1.10.        Župnija Goriče, Golnik: molitvena ura ob 18.30, sv.maša ob 19.00

Seznam ni dokončen, saj se lahko pridruži še kakšna župnija. Če ne morete v eno od navedenih župnij, vabljeni, da jo sami opravite vsak dan ali pa vs

undefined

Prvi dan devetdnevnice pred Pohodom za življenje

Glas za otroke in družine
23.09.2021 04:18 (Sep 23, 2021)

Danes začenjamo devetdnevnico pred Pohodom za življenje 2021. Vabljeni, da se ji pridružite vsak dan ali pa vsaj kakšen dan. Podrobnosti dobite na: http://24kul.si/23-9-1-10-devetdnevnica-pred-pohodom-za-zivljenje

Vsak dan bo devetdnevnica potekala "uradno" tudi vsaj v eni župniji. Danes, prvi dan, lepo vabljeni, da se ji pridružite v župniji Štepanja vas, ob 18.30 češčenje Najsvetejšega z molitveno uro, ob 19.00 Sv. maša tudi po namenu za nerojene otroke in njihove mame in očete v stiski.

Spodbujam vse, da vstopimo v to duhovno pripravo, saj če kdo, potem mi ki se zavedamo, da je nerojeni otrok že človek, potrebujemo dodatnih milosti, da bomo to resnico širili okoli nas. Verjamem, da je Bogu zelo všeč, kar delamo in da nam želi dati veliko.

Vabljeni tudi k čimprejšnji prijavi na Pohod za življenje, ki bo 2.10.2021, zbor ob 9.30 na Levstikovem trgu v Ljubljani pred Šentjakobsko cerkvijo (tako kot lani). Prijave na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsfZEWQonFoZTKjFd_dMkvDUfR

undefined

Šest razlogov zakaj grem na »Pohod za življenje 2021«?

Glas za otroke in družine
21.09.2021 17:29 (Sep 21, 2021)

Zakaj je pomembno, da sem na »Pohodu za življenje 2021«?

1. Pohoda za življenje se udeležujem, ker je to odličen način, da javno izrazim sočutje, ljubezen in solidarnost z nerojenimi otroki.

2. Udeležba na Pohodu za življenje je dolžnost in spoštovanje do nerojenih otrok ter zahvala, da sem se rodil in da moji starši niso končali mojega življenja, ko sem bil/a še v maminem trebuhu.

3. Z udeležbo na pohodu sodelujem pri gradnji civilizacije ljubezni in spoštovanja, v kateri se bodo lahko rodili vsi otroci – zaželeni in manj zaželeni, zdravi in manj zdravi, mali in veliki.

4. Na pohodu hočem opozoriti na tri najbolj ranljive družbene skupine, to so: nerojeni otroci, noseče mame v stiski in matere in očetje, ki žalujejo.

5. V zadnjih 70 letih je v Sloveniji v porodnišnicah v postopkih kirurškega splava umrlo več kot 700.000 nerojenih otrok, če upoštevamo čedalje bolj dostopen in čedalje pogosteje uporabljen splav povzročen s farmacevtskimi sredstvi, je številka še veliko večja in pre

undefined

Sv. Mati Tereza: Otrok je največji Božji dar družini, narodu

Glas za otroke in družine
04.09.2021 23:58 (Sep 04, 2021)

Danes goduje sveta mati Terezija iz Kalkute. Rodila se je albanskim staršem v Skopju, leta 1929 se je kot članica ženske kongregacije odpravila v Indijo. Globoko jo je pretreslo pomanjkanje, revščina. Zato je izstopila iz svojega reda in se posvetila izključno negi najbolj zapostavljenih in zavrženih oseb v Kalkuti. 7.oktobra 1950 je formalno ustanovila nov red »Misijonark ljubezni«, ki danes šteje že več kot 4000 članic, ki delujejo v 120 deželah.

»Ljubiti in skrbeti za uboge in zapostavljene je zame vir veselja in zadovoljstva.«

»Ubogi ne potrebujejo našega pomilovanja, ampak ljubezen in usmiljenje.«

»Največji problem modernega sveta je osamljenost in zavrženost. Osamljenost je pravzaprav neke vrste lakota, lakota po toplini in ljubljenosti. Vendar pa je to lakoto veliko teže prenašati kot lakoto po koščku kruha.«

»Svetost ni nekaj izrednega, ni samo za redke izbrance. Svetost je za vsakogar od nas preprosta dolžnost: sprejeti Boga z nasmehom vedno in povsod.«

To so njeni zelo z

undefined

23. 9. - 1. 10.: Devetdnevnica pred Pohodom za življenje

Glas za otroke in družine
04.09.2021 23:21 (Sep 04, 2021)

Pred pohodom za življenje 2021, ki bo 2. oktobra 2021, vse lepo vabimo, da se pridružite devetdnevnici za nerojene otroke ter njihove mame in očete, še posebej tiste v velikih stiskah, ki se odločajo ali bi otroka obdržali ali ne ter za uspeh Pohoda za življenje.

DEVETDNEVNICA – ZA NEROJENE OTROKE (23.9. – 1.10.2021)

1.dan: 23.9. – sv.pater Pij iz Pietrelcine

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Prošnja:             »…da bi se vsi rodili«

Zbrali smo se, da bi skupaj prosili in molili za nerojene otroke, njihove družine, naš narod. Tudi Jezus, Božji Sin, naš Odrešenik, se je rodil v družini, svoje otroštvo in mladost je preživel v človeški družini.

Gospod Jezus, po priprošnji Tvoje Matere Marije, in po priprošnji svetega Jožefa te prosimo za vse nerojene otroke ter njihove starše. Prosimo Te, blagoslovi vse starše in otroke.  Prosimo te, da bi vsi mame in očetje zmogli sprejeti svoje otroke.

Verujem. Očenaš. Trikrat Zdrava Marija s prošnjami:

  1. Ki nam poživi vero
  2.  Ki

undefined

Prijavite se na Pohod za življenje 2021

Glas za otroke in družine
01.09.2021 17:37 (Sep 01, 2021)

Z veseljem vas obveščam, da bo letošnji Pohod za življenje v soboto, 2. oktobra 2021, v Ljubljani! Izvedli ga bomo v skladu z vladnimi predpisi, za čas epidemije ter priporočili in navodili Inštituta za javno zdravje. Zbrali se bomo ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba (Gornji trg 18), nato pa se bomo sprehodili do Prešernovega trga, kjer bo osrednji program. Pohod se bo zaključil ob 12.00. Podrobnejša navodila boste prejeli z naslednjo pošto. Pripravljamo lep program, tako da nam bo ta čudovit dogodek, podobno kot lanski, še dolgo ostal v spominu. Posebej vabimo tiste, ki ste se udeležili lanskega Pohoda in veste, kako lepo je bilo, da osebno povabite svoj krog sorodnikov, prijateljev in znancev k udeležbi.

POMEMBNO: V skladu s priporočili Inštituta za javno zdravje mora organizator javne prireditve razpolagati s podatki udeležencev prireditve, zato vas prosimo, da svojo udeležbo na shodu za življenje potrdite tako, da izpolnite tabelo oz. udeležbo potrdite na telefonsko št. 041 260 277.

undefined

Pohod za življenje 2021: Pridite na Kuršček – sobota 1.9.2021 ob 9h

Glas za otroke in družine
01.09.2021 17:30 (Sep 01, 2021)

Duhovno pripravo na Pohod za življenje 2021 bomo začeli 4. septembra 2021 na Kureščku. Zbrali se bomo ob 9.00 pri križu pod vznožjem hriba. Najprej bomo molili Križev pot, ob 10.00 pa bo Sv. maša. Vsi prav lepo vabljeni!

V pripravi na Pohod za življenje 2021 se bo Slovenija spet povezala v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo 1.000.000 Zdravih Marij za 1.000.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. Molitveni namen: Za pokojne nerojene otroke. Vodimo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bomo vedeli, ali smo izpolnili cilj, zato vas prosimo, da nam na el. naslov: pohodzazivljenje@gmail.com (v zadevo vpišite: Zdrava Marija) sporočite, koliko molitev boste oz. ste že opravili vi, vaša družina, molitvena, zakonska skupina itn. Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke.

Od 23. 9. do 1.10. bo potekala devetdnevnica pred Pohodom za življenje 2021. Povprašajte svojega župnika (čimprej), če bi se vaša župnija pridružila devetdnevnici in nam to sporočite na el. na

undefined

Pohod za življenje 2021: Pridite na Kuršček – sobota 4. 9. 2021 ob 9h

Glas za otroke in družine
01.09.2021 17:30 (Sep 01, 2021)

Duhovno pripravo na Pohod za življenje 2021 bomo začeli 4. septembra 2021 na Kureščku. Zbrali se bomo ob 9.00 pri križu pod vznožjem hriba. Najprej bomo molili Križev pot, ob 10.00 pa bo Sv. maša. Vsi prav lepo vabljeni!

V pripravi na Pohod za življenje 2021 se bo Slovenija spet povezala v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo 1.000.000 Zdravih Marij za 1.000.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. Molitveni namen: Za pokojne nerojene otroke. Vodimo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bomo vedeli, ali smo izpolnili cilj, zato vas prosimo, da nam na el. naslov: pohodzazivljenje@gmail.com (v zadevo vpišite: Zdrava Marija) sporočite, koliko molitev boste oz. ste že opravili vi, vaša družina, molitvena, zakonska skupina itn. Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke.

Od 23. 9. do 1.10. bo potekala devetdnevnica pred Pohodom za življenje 2021. Povprašajte svojega župnika (čimprej), če bi se vaša župnija pridružila devetdnevnici in nam to sporočite na el. na

undefined

Vabilo na Pohod za življenje 2021 – sobota 2.10. ob 10h v Ljubljani

Glas za otroke in družine
01.09.2021 17:25 (Sep 01, 2021)

Z veseljem vas obveščam, da bo letošnji Pohod za življenje v soboto, 2. oktobra 2021, v Ljubljani! Izvedli ga bomo v skladu z vladnimi predpisi, za čas epidemije ter priporočili in navodili Inštituta za javno zdravje. Zbrali se bomo ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba (Gornji trg 18), nato pa se bomo sprehodili do Prešernovega trga, kjer bo osrednji program. Pohod se bo zaključil ob 12.00. Podrobnejša navodila boste prejeli z naslednjo pošto. Pripravljamo lep program, tako da nam bo ta čudovit dogodek, podobno kot lanski, še dolgo ostal v spominu. Posebej vabimo tiste, ki ste se udeležili lanskega Pohoda in veste, kako lepo je bilo, da osebno povabite svoj krog sorodnikov, prijateljev in znancev k udeležbi.

POMEMBNO: V skladu s priporočili Inštituta za javno zdravje mora organizator javne prireditve razpolagati s podatki udeležencev prireditve, zato vas prosimo, da svojo udeležbo na shodu za življenje potrdite tako, da izpolnite tabelo oz. udeležbo potrdite na telefonsko št. 041 260 277.

undefined

15.avgust – Praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA

Glas za otroke in družine
15.08.2021 08:25 (Aug 15, 2021)

Danes katoliški in pravoslavni kristjani praznujemo največji Marijin praznik, saj je bila na današnji dan Marija vzeta v nebo z dušo in telesom.

K njej se s svojimi priprošnjami že od nekdaj radi zatekamo tudi Slovenci. Sprejeli smo jo kot našo Mater. Prosimo jo za posredovanje pri Bogu, ko smo v stiskah, ko nas tarejo težave, v boleznih, trpljenju, osamljenosti in še ob neštetih drugih tegobah! Nemalokrat so bile prošnje uslišane, kar pričajo številne cerkvice po hribčkih, kapelice in znamenja ob poteh.

Zato ob današnjem prazniku prosimo Marijo, naj sprejme pod svoj plašč in varuje vse naše nerojene otroke, ki so nedolžne žrtve nepremišljenih odločitev. Naj ostane naša priprošnjica in nam izprosi pri Bogu pravih poti, kjer ne bo obžalovanja niti bolečin.

Marijo poznamo vsi – to preprosto mlado dekle, ko je k njej pristopil angel in ji posredoval predlog, da postane mati Božjemu Sinu. Izrekla je svoj DA kljub trenutni stiski in ne glede na vse pričakovane probleme, saj je bila zel

undefined

25. julij - SVETOVNI DAN STARIH STARŠEV - HVALA!

Glas za otroke in družine
25.07.2021 05:45 (Jul 25, 2021)

V tem obdobju raznih virusov veliko razmišljamo o vrednotah in jih skušamo postaviti nazaj na pravo mesto. Spoznavamo neprecenljivost človeškega življenja, pomembnejša nam postaja ljubezen do bližnjega, skrb za ranljivejše, medsebojni odnosi, družina… 

Papež Frančišek je sredi pandemije razglasil prvi svetovni dan starih staršev, katerega bomo odslej z veseljem praznovali vsako 4. nedeljo v juliju.

V Sloveniji je prva javno izpostavila družbeni pomen starih staršev Metka Zevnik ter že pred 10 leti ustanovila Glas starih staršev.

Stari starši so vedno imeli vlogo povezovanja, ko so svoje otroke z družinami vabili skupaj k domači mizi in tako utrjevali družinske korenine. Preko njih so se prenašale vrednote, tradicije… Svoja življenja so žrtvovali za svoje otroke, se trudili, da bi nas vzgojili v srčne, poštene in odgovorne odrasle. Še vedno radi priskočijo na pomoč, posebno, ko gre za naše otroke, njihove vnučke. Zaslužijo si (spet) naše spoštovanje in dostojanstvo, da bi še naprej

undefined

Pornografija je past (2. del)

Glas za otroke in družine
04.07.2021 11:42 (Jul 04, 2021)

Pornografija in seksualne vsebine so v družbi tolerirane, stiske odvisnih pa mnogokrat prezrte. Toprinaša veliko osebnih stisk, razbitih družin, ranjenih otrok in mladostnikov. Pornografija je družbeno zlo, ki se zdi nenevarno, a ni nič manj nevarno kot so trde droge. 

Kako pomagati odvisniku? Kot smo že pojasnili v prispevku Pornografija je past – 1. del,  je past ujetosti v pornografijo zelo hinavska. Ker je odvisni prežet s sramom, je priznanje težave zelo nelagoden, vendar ključen korak k ozdravljenju. Priznanje je nujno, poleg tega pa mora odvisni najti pomoč in se izobraziti o resnosti motnje. Zelo pomembna je neobsojajoča podpora okolice in odločenost odvisnika, da bo izboljšal kakovost medosebnih odnosov in svojega življenja.

Priznanje težave

Dobro opredeljen problem ima v sebi že pol rešitve, pravi starodavni japonski pregovor. Ker seksualne vsebine še zdaleč niso problematične samo na spletu, je eden od razlogov za odkrivanje odvisnosti prevelika družbena toleranca do tega

undefined

Pornografija je past (1.del)

Glas za otroke in družine
02.07.2021 21:05 (Jul 02, 2021)

Pornografija (1. del) – nekateri jo imajo kot orodje popestritve seksualnega življenja, nekateri za preganjanje dolgočasja, nekaterim pa pornografija predstavlja nekemično zasužnjenost. V čem je problem pornografije in zakaj zasvojenost z njo nič zabavnega?

Naj za začetek ponazorimo s pastmi za rakune. Mladi lovci so zgradili majhne lesene pasti z le eno odprtino. Okoli te odprtine so zabili žeblje pod kotom, tako da so bile špice obrnjene proti zadnji strani pasti. Na tej strani so dodali svetleč kos kovine. Ta sijoč predmet pritegne rakunovo pozornost. Zlahka lahko doseže ta kos kovine, a svoje šapice ne more več povleči ven brez da bi se poškodoval.

Pornografija je podobna past, sijoča v navideznem glamurju. Radovedneže ujame v njihovi nepripravljenosti, obljublja neko všečnost, a v resnici le ničvredno vsebino. "Če bi rakun preprosto popustil oprijem na kovinskem predmetu, ga past je ni mogla več zadržati. Če tisti, ki se borijo s pornografijo samo opustijo svojo ''navado'' - tud

undefined

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj