Članek
Priznanja in pohvale

Reference

Objavljeno Apr 26, 2016

Zlata plaketa v četrti težavnostni skupini

Da smo na pravi poti k izboljševanju kakovosti izvajanja skladb, dokazuje tudi zlata plaketa v četrti težavnostni skupini, ki je tudi prvi velik dosežek. Na tekmovanju v Železnikih na Gorenjskem leta 2004 smo se z dvema skladbama predstavili štiričlanski mednarodni ocenjevalni žiriji in dosegli 90,7 točke.

Zlata plaketa v Ormožu

Zlata plaketa na tekmovanju godb v zabavnem programu za pokal mesta Ormož leta 2005 za Prekmursko godbo Bakovci predstavlja enak uspeh kot z državnega tekmovanja v Železnikih leto prej. Tekmovanj v Ormožu smo se zadnjih nekaj let vedno udeleževali in vsako leto osvojili višjo oceno. Vendar te vrste tekmovanj ne predstavljajo samoosvajanje čim višjih mest, temveč tudi druženje ter spoznavanje godb in novih trendov glasbe, ki jih uvajajo v svoj repertoar.

Zlata plaketa na 30. tekmovanju slovenskih godb

Na 30. tekmovanju slovenskih godb v 4. težavnostni stopnji smo znova dokazali našo težnjo h kakovosti izvajanja skladb in tudi tokrat prejeli zlato plaketo.

Nagrada za vrhunski dosežek

Eno izmed najpomembnejših priznanj godbe je bila nagrada za vrhunski dosežek, ki nam jo je leta 2008 ob praznovanju 80. obletnice delovanja podelila Mestna občina Murska Sobota. Te vrste nagrad vsako leto podeljuje posameznikom ali skupini ustvarjalcev za uspešno delo ter tistim, ki so prispevali k razvoju kulturni dejavnosti v občini.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #MurskaSobota