Članek
80 let

Dogodki

Objavljeno Apr 26, 2016

Prekmurska godba Bakovci spada med najstarejše godbe na pihala v Pomurju, saj smo leta 2008 praznovali 80 let delovanja. Zvrstili so se trije koncerti, s katerimi smo počastili ustvarjalnost, prizadevnost in pripadnost dosedanjih godbenikov.

 Osrednji dogodek je potekal v Kino Parku Murska Sobota, kjer smo prvič predstavili Uverturo '80, avtorja Slavko Ludvik Šuklerja. Skladbe s tega koncerta si lahko ogledate v galeriji Videi ali na tej povezavi.

Koncerta se je udeležil tudi gospod Ervin Hartman, predsednik Zveze slovenskih godb, ki je v svojem imenu in v imenu Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti čestital našemu jubileju in podelil spominsko listino za glasbeno delo in velik prispevek za popularizacijo godbeništva. Podelil je še srebrno medaljo Zveze godb Slovenije za organizacijska dela na področju glasbe, ki jo je prejel godbenik Franc Prkič, in zlato medaljo za izjemne zasluge na področju godbeništva, ki jo je prejel godbenik Stanko Vereš.

Drugi koncert smo priredili na grajski ploščadi v Murski Soboti, zadnji dogodek pa je potekal v Bakovcih, kjer smo gostili še druge godbe. Zveza slovenskih godb je članom podelila bronasto medaljo Bojana Adamiča za več kot 10 let, srebrno za več kot 20 let in zlato za več kot 30 let igranja v godbi. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti pa je podeljeval Gallusove značke, in sicer bronasto za 5-letno, srebrno za 15-letno in zlato za 25-letno udejstvovanje ljubiteljski glasbeni dejavnosti. Zlato medaljo Bojana Adamiča so prejeli trije godbeniki, zlato Gallusovo značko pa kar osem godbenikov.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #MurskaSobota