Članek

Pihalni orkester Lesce

Dogodki 2015
Objavljeno Apr 25, 2016
18.7

Gostovanje v Umagu

V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili proti Umagu k pobratenem orkestru Naša sloga Babiči. Sprejeli so nas z zvoki koračnic. Čez dan smo uživali na plaži, zvečer pa smo priredili kratek koncert ter ga popestrili s skupnimi skladbami.

11.7

Proslava ob prazniku KS Lesce

Proslava leškega krajevnega praznika je potekala 11. 7. v Čebelarskem centru v Lescah, na kateri je predsednik sveta KS Jože Mlinarič trem zaslužnim krajanom podelil plakete krajevne skupnosti. Dobili so jih Bernard Tonejc, Janez Grilc in Ivanka Korošec. Drugi del programa smo letos popestrili s krajšim koncertom.

praznik

Foto: Gorazd Kavčič

2.7

Slovo od Slavka Avsenika

Umrl je velikan slovenske narodno-zabavne glasbe Slavko Avsenik. Skupaj z bratom Vilkom je tlakoval pot narodno-zabavni glasbi, ustvarila sta več kot tisoč izvirnih melodij. Toliko odlične glasbe ni ustvaril noben drug Slovenec in nihče ni ime naše države ponesel po svetu tako široko kot prav Slavko. Naš orkester je ponosen, da je imel možnost in priložnost sodelovati z njim. Obogatil ni samo zakladnico slovenske narodno-zabavne glasbe, pač pa tudi naš repertoar. Odšel je, a samo v fizičnem smislu. Njegova glasba pa ostaja za vse večne čase in za vse ljudi. Tudi za nas. 7.7 smo mu v slovo položili venec več na 24ur.com.

slavko

Slike s strani 24ur.com

4.7

Kovaški šmaren

Zaigrali smo v Kropi na Kovaškem Šmarnu, hvala vsem vestnim poslušalcem!

28.6

Sprejem novomašnika

V nedeljo smo igrali na proslavi Novomašnika Gašperja pred cerkvijo v Radovljici.

26.6.

Poletni koncert

V jubilejnem 60 letu delovanja smo konec junija priredili poletni koncert na Linhratovem trgu v Radovljici.

10.-11.4.

Spomladanska koncerta

Prva samostojna koncerta v jubilejnem letu orkestra smo odigrali v Lescah in Radovljici. Koncert so popestrili ustanovni člani orkestra izmed katerih dva (Niko Podgornik in Janez Kosmač) še vedno aktivno sodelujeta.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Radovljica