Članek
ZLATA GODBA LUKOVICA
Objavljeno May 21, 2022

Člani in članice Godbe Lukovica so se po treh letih zopet udeležili tekmovanja slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju. Tokrat so združili moči z mažoretami iz Radeč in za skupni nastop prejeli zlato plaketo.

Člani in članice Godbe Lukovica in mažorete iz Radeč

Poleg vaj, ki jih je izvedla vsaka skupina posebej so godbeniki in mažorete pripravili še dve intenzivni, skupni vaji. Najprej so mažorete iz Radeč v začetku maja prišle v Lukovico, kjer so dorekli še zadnje podrobnosti in v športni dvorani na Brdu že dodobra natrenirali ter osvojili koreografijo. Teden dni kasneje pa so se godbeniki podali v Radeče in tam izpilili še zadnje podrobnosti pred tekmovanjem. 

 

V Brežicah so prikazali tekmovalni program v katerem so godbeniki zaigrali tri skladbe in ob tem pod vodstvom predvodnika Vilija Gošteta prikazali zahtevane prvine godbeništva v gibanju. Mažorete pa so ob tem izvajale mažoretno koreografijo in program z mažoretno palico. Vse to je potekalo pod budnim očesom sodnikov, ki so nastop spremljali glede na pravilnik o tekmovanju godb in mažoretnih skupin v korakanju.

Ocenjevali so izgled tekmovalne skupine, nastop predvodnika godbe, izvedbo njegovih povelj preko godbenic in godbenikov, glasbeno izvedbo, izvedbo elementov, sestavo in izvedbo mažoretne koreografije, dinamičnost njihovega nastopa, težavnost in izvedbo dela z mažoretno palico, usklajenost in splošni vtis.

Nastop so izvedli odlično. Sodniki so ga nagradili s 87,5% točk, kar je pomenilo, da so godbeniki in mažorete prejeli zlato plaketo ter tudi številne pohvale. Z doseženim rezultatom so bili vsi zelo zadovoljni. Korakanju godbeniki iz Lukovice že kar nekaj časa posvečajo veliko pozornosti, a v zadnih dveh letih zaradi epidemije ni bilo prav veliko možnosti za vaje te pomembne godbene prvine. Zato je bil prvi uspeh že to, da so se uspeli pripraviti za tekmovanje na tako visokem, državnem nivoju. Še večje zadovoljstvo pa je bilo, ker so se na njem tako izkazali in domov prinesli laskavo plaketo.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Lukovica