Članek
ZAČELI NOVO GODBENO SEZONO
Objavljeno Sep 29, 2022

Nova glasbena sezona je tu, so si konec avgusta dejali lukoviški godbeniki, ko so se zbrali v godbenih prostorih in začeli z vajami. Kar nekaj izzivov so si zadali do prihodnje pomladi in zato hitro poprijeli za delo. Že mesec september je postregel s tremi nastopi.

Najprej so v petek, 9. septembra, zaigrali na proslavi ob prazniku Občine Lukovica.

Dva dni kasneje so se udeležili povorke ob jubilejnem 50. Dnevu narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Prireditev je zaradi epidemije zadnji dve leti odpadla. Tokrat pa je spet potekala v običajnem tridnevnem formatu z vrhuncem, nedeljsko povorko.

Ob jubileju so organizatorji pripravili novost in sicer je na začetku potekala predstavitev 50 podob slovenske oblačilne dediščine. Prikazane so bile tako praznične kot vsakdanje obleke iz različnih slovenskih pokrajin v zgodovinskem obdobju od 18. do 20. stoletja. Prireditelji so dejali, da so se tako odmiknili od stereotipa zgolj ene, dveh ali morda treh poznanih slovenskih noš, z željo širiti poznavanje noš tudi drugih slovenskih pokrajin. V drugem delu povorke pa so se predstavila številna turistična in druga društva.

Med njimi tudi Godba Lukovica, ki je sicer stalna udeleženka tega velikega festivala v Kamniku. Godbeniki tokrat niso nastopili sami ampak skupaj z mažoretami iz Radeč. S tem so še nadgradili dobro sodelovanje v tem letu in se tako predstavili številnim obiskovalcem povorke.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Lukovica