Članek
Slovenci v Tuniziji so na varnem
Objavljeno Jun 27, 2015

Slovenski turisti, ki letujejo v Tuniziji, so na varnem, nam je zagotovil Miha Menegalija iz Oasistours, ki je organizator čarterskih potovanj v Tunizijo. Tisti, ki so izrazili željo po vrnitvi domov, jutri letijo v Benetke.

Po petkovem napadu na plaži blizu hotela v tunizijskem obmorskem turističnem mestu Sousse, v katerem je bilo ubitih 38 ljudi, tudi tuji turisti, se turisti množično vračajo domov.

Slovenski turisti, ki letujejo v Tuniziji, so po zagotovilih slovenskega organizatorja potovanjOasistours na varnem, vsi se počutijo dobro. "Za varovanje je poskrbljeno s strani policije in vojske. Varnost je najvišja možna. Nekateri gostje iz hotelov so z našimi gosti danes odpotovali v Saharo, v puščavo, na dvodnevni izlet. Potovanje naprej poteka normalno," je za zurnal24.si dejal Miha Menegalija iz Oasistoursa.

Tistim, ki so izrazili željo za odhod domov so v agenciji že pridobili letalsko karto in jutri letijo na letališče v Benetke. "Moram poudariti, da vsi državljani Evropske Unije, torej Nemci, Britanci, Avstrijci, vsi, ki so bili ali pa so v Tuniziji, so morali po naših podatkih sami plačati letalsko vozovnico za vrnitev domov. Naša agencija je sama pokrila stroške letalskega prevoza nazaj v domovino," pojasnjuje Menegalija in dodaja, da je v Tuniziji okoli 150 Slovencev.

Beri dalje...