Članek
Renault talisman - naslednik lagune je tu!
Objavljeno Jul 06, 2015

Danes je Renault uradno razkril naslednika lagune. To bo model talisman. Še pred uradnim razkritjem so Renaultu prve fotografije že pobegnile na splet.

Pri Renaultu so na predstavitvi v Parizu izpostavili, da je njihov avtomobil višjega srednjega razreda, v katerem se bo za kupce potegoval skupaj z VW passatom, ford mondeom, mazdo6 in drugimi, robusten avtomobil, športnih linij, ki upodablja "užitek do vožnje".

Tako kot je bilo za pričakovati, je talisman dobil prepoznaven "družinski obraz", tak kot novi espace ali križanec kadjar.

Oblika je sicer precej konzervativna, najbolj vpadljiv dizajnerski element, ki ga je mogoče opaziti na prvih fotografijah, so zadnje luči, ki se na pokrovu prtljažnika skoraj dotikata ena druge. 4,85 metra dolgi talisman bo radodaren z udobjem za noge in kolena potnikov v potovalni kabini, saj medosna razdalja meri kar 2,81 metra. Ogromen je tudi prtljažnik z 608 litri prostornine, kar je eden najboljšihdosežkov v D segmentu vozil. Škoda superb, ki je vedno veljala za razrednega prvaka, ima volumen prtljažnika 625 litrov.

Beri dalje....