Članek
Tudi zaradi birokracije slabše leto za konjiški SG Automotive
Objavljeno Jul 14, 2015

Konjiško podjetje SG Automotive, ki se ukvarja s posli za avtomobilsko industrijo in proizvodnjo svetil za cestno razsvetljavo, je lani ustvarilo skoraj 46 milijonov evrov prihodkov, kar je osem milijonov evrov manj kot leto prej. Ob tem so leto zaključili z 870.000 evrov čistega dobička, kar je več kot polovico manj kot leto prej.

Kot je razvidno iz letnega poročila podjetja, objavljenega na Ajpesu, je podjetje z okoli 260 zaposlenimi poslovno leto zaključilo v skladu s pričakovanji. Avtomobilski del programa je bil sicer zaradi izteka nekaj projektov, ki jih niso nadomestili z novimi, nekaj šibkejši, slabše od načrtov pa se je odvijal predvsem program cestnih svetil.

Pravila naročanja ne tečejo po časovnici

"Tudi v 2014 je bilo čutiti težave, ki so povezane z zadolženostjo občin in pravili naročanja. Ker gre za program, ki je vezan na javni denar oziroma denar občin, je naša realizacija vezana na razpise, ki pa ne tečejo vedno po pričakovani časovnici," so pojasnili v podjetju in dodali, da to velja tako za lokalne skupnosti v Sloveniji kot v tujini.

Beri dalje...