Članek
Nissan note: Uporabnost in gospodarnost pred dinamiko
Objavljeno Jul 19, 2015

Nissan note ne stavi na čustva, ampak na uporabnost, tako potovalne kabine, kot prtljažnika. Z 1,2-litrskim bencinskim motorjem se tudi ne „šopiri“ z močjo. To je gospodaren motor za manj zahtevne in v široki motorni paleti ena bolj racionalnih izbir. Primeren je tako za vožnjo po avtocesti, kot za tiste, ki z njim opravljajo krajše razdalje.

Nissan note je bil vedno svoje vrste posebnež. Z zunanjimi dimenzijami je tipičen mestni predstavnika B avtomobilskega razreda, zaradi oblike enoprostorca pa ponuja nadpovprečno veliko prostora v kabini in prtljažniku. Če k temu dodamo še nadpovprečno udobje v razredu, kjer je konkurence ogromno, B-max, captur, 2008, pa tudi clio, polo, fiesta ...

Ni med najbolj opaznimi

Naštel sem večinoma najbolj pozitivne plati, teh bo v nadaljevanju testa še nekaj … Note v drugi generaciji gledano z oblikovnega stališča ni najbolj opazen na cesti. Morda prav zato, ker Japonski oblikovalci z mehkimi linijami, ki so v nasprotju z evropskimi ostrimi potezami, niso želeli izpostaviti športnosti vozila, ampak bolj praktičnost. Vseeno je razlika s „škatlastim“ predhodnikom kot dan in noč.

Beri dalje...