Članek
Na relaciji Bled - Bohinj motorist divjal 172 km/h
Objavljeno Jul 20, 2015

Blejski policisti so v sodelovanju z gorenjskimi prometnimi policisti prejšnji teden zaključili z večdnevnim poostrenim nadzorom hitrosti na prometno zelo obremenjeni cesti med Bledom in Bohinjem.

Nadzor so opravljali z napravo Multaradar C, ki je v več krajših nadzorih na več lokacijah v meritvah ujela okoli 70 prehitrih voznikov, večinoma motoristov. Najvišja hitrost avtomobila je bila 138 km/h, motorista pa celo 172 km/h, oboje na cesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost bistveno nižja.

Hitrost ni bila problematična samo v teh dveh primerih. Zelo nevarna je vsaka prekoračitev – na Gorenjskem so jih letos ugotovili že preko 4.200, na kateri koli cesti in kadarkoli, čeprav ne gre zanemariti dejstva, da so se te meritve izvajale na cesti, ki predvsem v tem obdobju velja za prometno zelo obremenjeno s praktično vsemi prometnimi udeleženci.

Številni drugi prekrški

Med kršitelji, ki jih ni zaznal radar, so jih pa v vzporednem nadzoru ugotovili prometni policisti, so se znašli še motoristi brez zaščitne čelade, vozniki pod vplivom alkohola, zabeležena so bila nedovoljena prehitevanja, iz prometa izločena neregistrirana vozila in ugotovljeni še nekateri drugi prekrški.

S tovrstnimi nadzori bodo policisti še nadaljevali, opozarjajo pa, da je hitra vožnja v prometu igra na srečo, v kateri ni zmagovalcev. So samo poraženci, ki za sabo velikokrat puščajo razdejanje in hude posledice.