Članek
Nissan z jukom nismom RS spet prehitel konkurenco
Objavljeno Jul 26, 2015

Nekje globoko v Nissanovem razvojnem centru je skrita četica "norih" inženirjev, ki jih vsake toliko časa aktivirajo, da naredijo poseben, športen avtomobil. Podpisali so se tudi pod športni juke nismo z oznako RS. Testnik še več moči in navora od predhodnika združuje z odličnim športnim menjalnikom, hkrati pa ostaja vsakodnevno uporaben.

Juke se je pojavil leta 2010. Zaradi nenavadne oblike, nekateri so jo označili za nezemeljsko, drugi so njegov "obraz“ zaradi velikih okroglih žarometov in napihnjenih blatnikov primerjali z žabo, je le malokdo pričakoval, kaj bo prinesel avtomobilskemu svetu.

Konkurenca je čakala, danes pa skoraj ni več znamke, ki ne bi imela, ali pa pričakovala serijski model malega križanca B avtomobilskega razreda. Juke je zdaj med veterani, a tudi s prenovo, ki se je zgodila lani in s športnimi različicami (nismo RS), kjer je spet brez konkurentov, podaljšuje njegovo življenjsko dobo do prihoda naslednika. Še vedno ostaja dovolj poseben, da ga je nemogoče spregledati.

Beri dalje...