Članek
Renault Kangoo Z. E., bolj zabavnega ni
Objavljeno Jul 30, 2015

Kangoo Z.E. maxi je s petimi sedeži in velikim prtljažnim delom najbolj praktičen povsem električni model v Renaultovi ponudbi brez emisijskih vozil. Brez subvencije države bi bil nakup zelo vprašljiv, tudi s subvencijo pa bo po godu tistim, ki prisegajo na „eko“ in dostavnim službam, ki delujejo večinoma v mestih, sprejemljiva bi lahko bila tudi vožnja po zaščitenih naravnih parkih, recimo za gozdarje.

Sam sem po druženju z njim našel številne prednosti v primerjavi s klasičnimi agregati na notranje zgorevanje.

Renault kangoo Z.E. je klasično dostavno vozilo, v različici maxi s podaljšano kabino pa je lahko to hibrid družinskega-delovnega stroja. Izpolni pogoje večine obrtnikov, hkrati pa se ga lahko uporablja tudi kot družinsko vozilo s petimi sedeži in obilo prostora v potniški kabini. S tem je najbolj praktičen električni avtomobil, ki ga lahko danes kupite.

Loči se po nalepkah

Renault kangoo ima dolgo tradicijo zadovoljevanja družinskih potreb, pougodni nakupni ceni. Električna različica nadaljuje to tradicijo in to zelo dobro. Oblikovno se skoraj ne razlikuje od klasike. Škatlaste oblike jim v prid nižjega upora zraka, kar vpliva na porabo energije baterije, ni bilo potrebno bistveno spreminjati. Edina razlika v primerjavi z dizelskim modelom je, da polnilno mesto ni na boku vozila, pač pa je priključek za električni kabel v nosu vozila, za velikim diamantnim logotipom, dodali so nekaj nalepk in logotipov po vozilu.

Beri dalje...