Članek
Mercedes razred S cabrio s slovenskim podpisom
Objavljeno Aug 17, 2015

Zvezda se vrača. Po letu 1971 ponovno prihaja kabriolet razreda S. Objavljamo prvo skico, katere avtor je Robert Lešnik, so zapisali na Facebook strani slovenskega zastopnika za znamko Mercedes.

Mercedes-Benz je svojo zastavonošo, razred S, predstavil pred letom dni in pol na avtomobilskem salonu v Ženevi. Že takrat so Nemci najavili prihod novih različic svojega najbolj luksuznega modela.

Tako sta se lani pojavila športna S63 AMG coupe in S65 AMG coupe, kmalu pa bo prišla tudi različica razreda S cabrio, ki je za zdaj znana pod tovarniško kodno oznako A217. Prihod kabrioleta so v preteklosti potrjevale tudi številne vohunske fotografije in video izseki maskiranih testnih primerkov.

Predstavili prvo skico

Kmalu zatem je tudi šef projekta razreda S Martin Hulder uradno potrdil, da bo ta luksuzni in velikkabriolet s klasično, mehko streho, premierno predstavljen leta 2015. Mercedes ga bo predstavil na domačem salonu, septembra v Frankfurtu. Pred tem so v Stuttgartu predstavili prvo skico, za katero je poskrbel šef oblikovanja Slovenec Robert Lešnik.

Beri dalje...