Članek
Parkiranje za praznike v Ljubljani ni zastonj!
Objavljeno Aug 22, 2015

V soboto dopoldan, na dela prosti dan, bil je praznik Marijinega vnebovzetja, sem parkiral v Ljubljani. Prijatelj, ki stanuje v centru mesta, mi je trdil, da tako kot ob nedeljah, tudi med prazniki ni potrebno plačati parkiranja," piše bralec. A temu ni tako!

Tudi med prazniki, ki so dela prostih dni, torej tudi za praznik Marijinega vnebovzetja ali za božič, če ta dan ni na nedeljo, je parkirni listek obvezen!

"Zanimivo se mi je zdelo, da so imeli avtomobili s tujimi registrskimi oznakami vsi parkirne liste, slovenski avtomobili pa ne," nadaljuje bralec, ki nam je poslal tudi fotografijo parkirnega lista, ki ga je imelo na vetrobranskem steklu eno od vozil s tujimi registrskimi oznakami. Sprašuje se tudi, kako to, da je na parkirnem avtomatu čas obratovanja tako nejasno napisan. "Nikjer ne piše, da je ob praznikih, ki so dela prostih dni, treba plačati za parkiranje. Ker tudi za nedeljo ne piše, da je treba plačati za parkiranje, sem sklepal, da gre za eno in isto stvar," še dodaja naš bralec.

Beri dalje...