Članek
Službe, kjer bo ljudi zamenjala tehnologija
Objavljeno Aug 22, 2015

V naslednjem desetletju do dveh je vsaj osem služb, ki jih bo nadomestila tehnologija.

Ekonomisti so zelo razdeljeni okoli tega, kakšna grožnja delavnim mestom so roboti in nove tehnologije. Nekateri v tem vidijo resno grožnjo, spet drugi menijo, da bo to resna grožnja nadomeščanja delavcev šele konec tega stoletja.

Ekonomistka Amy Webb trdi, da je najmanj osem ciljnih skupin v različnih službah, ki jih drastične spremembe in izguba delovnih mest čaka že v zelo bližnji prihodnosti. Webbova je svoje razmišljanje predstavila na konferenci v Los Angelesu, novico pa je objavil CNN.

Delavci na okencih za plačevanje cestnine in blagajniki v trgovinah

Tehnologija mobilnega plačevanja je v vzponu. Postala bo še bolj napredna in razširjena. Že zdaj iz blagajn v trgovinah izpodriva ljudi, prav tako na okencih za plačevanje cestnine na avtocestah. Za opravljanje tega dela ljudje niso več potrebni in jih nadomešča tehnologija.

Raziskovalci trga

Številna podjetja že zdaj razpolagajo z zelo močnimi oglasnimi orodji, s katerimi se veliko bolje prilagodijo svojim kupcem. Nove tehnologije preučujejo obnašanje in spremembo navad pri potrošnikih in mnogo bolje ocenjujejo, kakšna oglaševalska kampanja je primerna za določeno podjetje. Oglasne agencije bi lahko delovale z zelo majhnim številom ljudi.

Beri dalje...