Članek
10 najslabših nasvetov staršem
Objavljeno Aug 24, 2015

Na forumih in v javnosti med starši potekajo žgoče razprave, ali je prav, da starš otroka kaznuje s tepežem. Kakšen odziv bi danes izzvale zgodovinske metode vzgoje?

Danes strokovnjaki trdijo, da ne smete nikoli dvignili roke nad otroka, v zgodovini pa so starši pogosto poslušali in izvajali nasvete, nad katerimi se danes lahko le zgražamo. Britanski Independent je izpostavil 10 najbolj groznih vzgojnih metod iz preteklosti.

1. V prenaseljenem Londonu je leta 1930 živela skupina ljudi, ki je starše, ki so živeli v višjih nadstropjih stanovanj, brez balkonov, učila, da morajo otroke zapirati v kletke z zunanje strani oken.

2. Leta 1962, v času kubanske krize, je ameriški pediater Walter Sackett starše opozoril, da je edini način, da se izognejo vzgajanju socialističnega otroka, da jim izkazujejo čim manj ljubezni. Sackett je napisal: "Če otroke naučimo, da bodo dobili vse kar si želijo, moramo priznati, da obstaja možnost, da bomo v njih zasadili seme socializma."

3. Leta 1916 sta zakonca Sandler, oba zdravnika, opozorila, da lahko dojenčki, če so mame med dojenjem jezne, dobijo kolike (krče gladkega mišičevja). Opomnila sta tudi, da bodo zaskrbljene ali otožne matere ostale brez mleka za dojenje.

Beri dalje...