Članek
Lekcija slovenskih prostovoljnih gasilcev ameriškim profesionalcem
Objavljeno Aug 24, 2015

Na letališču v Lescah so prostovoljni gasilci iz cele Slovenije ponovno pripravili spektakel, ki je pritegnil skoraj 300 tekmovalcev in že prvi dan več kot tisoč gledalcev in glasnih navijačev, ki so spremljali popolno zmagoslavje slovenskih gasilcev.

Na Gorenjskem sta se v soboto in nedeljo odvili najtežji dve minuti v športu, to je tekmovanje, ki ga je Slovenija gostila že šesto leto, v dveh dneh pa si ga je ogledalo več kot 2.000 gledalcev, so sporočili organizatorji.

Slovenska solidarnost v gasilstvu nima meja. Nesreče ne prizanašajo. Poplave, ujme, žled - vselej lahko računate na slovenske gasilce, so zapisali organizatorji. Tekmovanja Firefighter Combat Challenge, tekmovanja je temelj delu gasilcev in spodbuda za pripravljenost na brezkompromisne in težke situacije. Reševanje življenj, črpanje vode iz poplavljenih kleti, žaganje drevesa v žledolomu in pomoč pri sanaciji podrtih električnih drogov je le del njihovih del in nalog.

Prvi, drugi in tretji

Dosežki slovenskih fantov in deklet so bili v mednarodni konkurenci tudi letos izjemni.  Na progi so se pomerili gasilci iz cele Slovenije ter iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Francije, Gibraltarja, Hrvaške, Italije, Kanade, Nemčije, Poljske, Švice, Velike Britanije ter Združenih držav Amerike.

Beri dalje...