Članek
Bralca razjezila dela na AC in dolgi zastoji
Objavljeno Aug 24, 2015

Več kilometrski zastoji na dolenjski avtocesti, ki so posledica del, ki jih izvaja Dars na odseku od Ivančne Gorice do Višnje Gore, in vračanja turistov, so razburili našega bralca. "Zakaj popravljajo takrat, ko vedo, da se z dopustov vrača pol Evrope?", se sprašuje. Dars odgovarja ...

Na odseku dolenjske avtoceste med Grosupljem in Ivančno Gorico so delavci Darsa pretekli četrtek začelipostavljati zaporo za obnovo voziščne konstrukcije, ki se v smeri proti Novem mestu začne tik za priključkom Višnja Gora. V sporočilu za javnost so navedli, da bo promet zaradi obnove približno šestkilometrov obeh smernih vozišč potekal zgolj po polovici avtoceste.

Dela potrebna zaradi varnosti

Tudi nas je zanimalo, zakaj niso mogli počakati še dva tedna, ko bo glavnina dopustnikov že doma? "Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Zaradi navedenega se k sanaciji, ki zahteva zaporo avtoceste pristopi šele takrat, ko je obseg del in njihova nujnost tako velika, da je zapora ceste opravičljiva. Dela so nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste. Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa," so nam v elektronskem sporočilu pojasnili iz Darsa. Dodajajo tudi, da lahko k večji pretočnosti pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja.

Beri dalje...