Članek
Nova opel astra najprej na Krvavec, nato v Frankfurt
Objavljeno Aug 27, 2015

Opel je že pred septembrsko premiero svojega aduta v najbolj prodajanem avtomobilskem segmentu pri nas pripeljal v Slovenijo. Na Krvavcu smo si novinarji od blizu ogledali, in se tudi usedli, v novo generacijo astre, ki bo pri nas naprodaj novembra.

Pri zastopniku za znamko Opel so nas držali v napetosti, kaj nam bodo pokazali. Slutiti je bilo, da bi to utegnila biti povsem nova astra, ki jo je Opel na spletu "slekel" 1. junija letos. Dokaj nenavadno je, vsaj do sedaj to pri nas ni bil pogost primer, da bi avtomobile novinarjem in nekaterim izbrancem, razkrili še preden se pojavijo na avtomobilskih salonih. Astra bo sicer uradno javnosti predstavljena sredi septembra v Frankfurtu, kjer bomo podrobnosti poskušali izvedeti tudi od produktnih strokovnjakov.

Bolj dinamična, ponoči bo bolj opažena

In kakšna je v živo? Meni osebno malo drugačna kot na slikah, kjer živo rdeča barva nekoliko zakriva linije. Vsekakor je bolj elegantna od modela, ki ga zamenjuje. Nos vozila se sicer bistveno ne razlikuje, je bolj dinamičen, izstopajo pa matrični žarometi, ki so v razsvetlili dvorano na Krvavcu, ki jo 1.500 metrov visoko zasedajo gondole. Velik odmik od zaobljenih žarometov na zadku so novi, ki ostajajo veliki, a z bolj ostrimi linijami. Menim, da bo astra z njimi ponoči bolj prepoznavna.

Beri dalje...