Članek
Slovenci smo najboljši v najtežjih razmerah
Objavljeno Aug 31, 2015

Šestčlanska zasedba slovenskim motociklistov se bo podala na najstarejšo tekmovanje v zgodovini organizacije FIM, ki bo imela letos start in cilj v slovaških Košicah.

Slovenija bo z ekipo sploh prvič nastopila na tekmovanju, ki bo že 90. po vrsti. Slovenske barve letos branijo vodja ekipe Jaka Seles, Miran Stanovnik, Aleš Vrhovc, Gregor Robek, Tomaž Podvratnk iniMiha Špindler. 

Tekmovanje FIM International Six Days Enduro (ISDE) poteka šest dni, prvih pet dni je klasičen enduro, zadnji dan pa motokros. Vsak dan se šteje najboljših pet časov ekipe, najslabši se črta. 

Slovenija bo ena od 35 držav, ki bo na start poslala ekipo. V drugi kategoriji nastopajo tudi mešane ekipe, kar pomeni, da lahko v eni ekipi nastopijo tekmovalci iz različnih držav.

Stanovnik: "Nikoli več“

Naš najbolj izkušen tekmovalec Miran Stanovnik je tako leta 2002 nastopal za nemško ekipo in takrat dejal, da je bilo to prvič in zadnjič, da se je udeležil te zahtevne preizkušnje, na kateri bodo morali letos tekmovalci v šestih dneh premagati 1225 kilometrov poti, večinoma sestavljene iz blata, zemlje in kamenja.

Beri dalje...