Članek
Prehitra vožnja: Koliko časa na dom potuje plačilni nalog?
Objavljeno Sep 02, 2015

Ste na avtocesti naleteli na škatlo, ki bi lahko bila radar, pa ne veste, ali ste vozili prehitro, ali ne? Koliko časa boste trepetali, ali boste v poštnem nabiralniku zagledali plačilni nalog?

Vprašanje, koliko časa je v povprečju potrebnega, da lastnik vozila od storitve prekrška prehitre vožnje na dom dobi plačilni nalog, oziroma poziv za posredovanje podatkov za plačilo kazni, smo naslovili na Mestno občino Maribor, Mestno občino Ljubljana in na policijo.

Vprašanje se je nanašalo na mobilne radarske enote, ki pa jih ima tako policija, kot občine zelo malo. V Mariboru so nam tako pojasnili, da se obrnemo na policijo, saj njihovo mestno redarstvo ne uporabljamobilnih radarskih enot.

Škatla na deloviščih na avtocesti: je radar ali ni?

Vodja Mestnega redarstva MU MOL na Ljubljanski mestni občiniRoman Fortuna je pojasnil, da ima mestno redarstvo trenutno dve samodejni merilni napravi, ki sta nameščeni v vozilih Volkswagen ecoUP, policija pa trenutno razpolaga z vsega enim merilnikom hitrosti, ki je nameščen v premičnem ohišju. Na celotnem avtocestnem križu sicer policija uporablja še 10 stacionarnih merilnikov in prav toliko merilnikov hitrosti, ki so nameščeni v vozilih.

Beri dalje...