Članek
Hyundai pri novem tucsonu unovčil 15 let izkušenj
Objavljeno Sep 09, 2015

Pri Hyundaiju so ponovno obudili model tucson, ki so ga predstavili že leta 2004, kasneje pa zamenjali z modelom ix35. Slednji je zdaj zgodovina, tucson pa je boljši in bolj evropski v vseh pogledih. Cene se začnejo pod 20 tisočaki.

Športni terenec za Hyundai predstavlja velik izziv, saj bo to globalno vozilo, a hkrati radi poudarjajo, da tako evropski še nikoli ni bil. Predvsem oblikovno. Pri tem so unovčili več kot 15 let izkušenj na področju športnih terencev, saj Hyundai velja za enega od pionirjev na področju suvov. Že leta 2000 je na trg namreč zapeljal santa fe.

Tucson je šest centimetrov daljši kot ix35 in ima za tri centimetre podaljšano medosje. V dolžino meri 4475 milimetrov, širok je 1850 milimetrov, visok 1645 milimetrov, medosna razdalja je 2670 milimetrov, prostornina prtljažnika pa najmanj 513 litrov, s podiranjem klopi ga je mogoče povečati na 1503 litre.

Tudi za lepotne naslove

Dizajn je povsem nov, a ohranja prepoznavne elemente, kot je šesterokotna maska s prečnimi kromiranimi rešetkami, žarometi spredaj spominjajo na tiste pri večjem bratu santa feju, luči zadaj svetijo v led tehniki, zadek krasita dve izpušni cevi.

Beri dalje...