Članek
Test prepoznavanja prometnih znakov in črt na cestišču
Objavljeno Sep 14, 2015

Na poligonu Centra varne vožnje na Vranskem smo v toyoti auris in toyoti avensis preizkusili tri napredne sisteme za pomoč vozniku: opozarjanje na možnost trčenja in samodejno zaviranje, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in sistem za opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu.

Sistemi, kot je prepoznavanje prometnih znakov, samodejno prilagajanje žarometov in sistem za prepoznavanje in opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu niso nič novega v avtomobilski industriji. A so se ti sistemi do zdaj večinoma uveljavili v dragih in večjih avtomobilih.

Pri Toyoti so "obrnili ploščo" in v avensisu sistem za zaznavanje na možnost trka in samodejno zaviranje ponudili serijsko, od druge opreme dalje pa serijsko skupaj v paketu s sistemi za prepoznavanjem prometnih znakov, opozorila na nenamerno zapuščanje voznega pasu in sistema samodejnega prilagajanja žarometov. Še bolj pomembno je, da je celoten sistem TSS za dosegljivih 440 evrov, kar je manj kot stanejo platišča ali boljši audio sistem, na voljo tudi v aurisu in manjših Toyotinih modelih.

Tri od štirih sistemov za pomol vozniku, ki so vključeni v sistem TSS (Toyota safety assist), smo preizkusili v Centru varne vožnje na Vranskem.

Beri dalje...