Članek
NA PREMIERI0 komentarjev Alfa romeo giulia: se bo vozila tako dobro, kot izgleda?
Objavljeno Sep 17, 2015

Ne pomnim, kdaj je bila na razstavnem prostoru Alfe Romeo, na kakšnem avtomobilskem salonu salonu takšna gneča. Vzroj je nov model giulia, ki po stagnaciji, ko smo na cenikih našli le dva izdelka slavnega podjetja, napoveduje novo obdobje. V Sloveniji bo naprodaj prihodnje leto. Cene za naš trg še niso znane, Nemci so jih že oznanili.

Zanimivo je, da so pri Alfi Romeo najprej predstavili najbolj strupeno izvedenko, giulio quadrifoglio. To je zelo neobičajno za proizvajalce. Zato so tudi prvi vtisi še malo zmedeni, ker se še ne ve, kaj bo prinesla klasična karoserijska izvedenka in kako bo tekmovala s prestižno nemško floto od BMW serije 3, mercedes-benza razreda C, audija A4 ... Prav od njih, kot tudi novih modelov, bo odvisno, ali bo Alfa okrevala, ali ne.

Hitrejša od BMW, a tudi stane več

Kar se ve za model quadrifoglio, je, da je hitrejši od bavarskega rivala. Zaenkrat so Italijani od motorne palete potrdili zgolj zmogljivi V6 biturbo 3,0-litrski bencinski motor, ki razvije 375 kilovatov moči (510 KM) in so ga uglasili skupaj s Ferrarijevimi mojstri. Za primerjavo, biturbo v športnem BMW M3 razvije 317 kilovatov moči (431 KM). Pospešek od 0 do 100 km/h je 3,9 sekunde! Omenjeni športni model je po zagotovilih Alfe zelo varčen, saj so mu v prid gospodarnejše vožnje vgradili elektroniko za izklop valjev, ko jih ne potrebuje. Omenja se, da bodo vstopne različice giulie poganjali dvolitrski štirivaljni in šestvaljni bencinski in dizelski agregati.

Beri dalje...