Članek
Akrapovičev inovativni izpuh za C S63 AMG
Objavljeno Sep 18, 2015

Družba Akrapovič je za Mercedes-AMG-jevega najnovejšega plenilca C kupeja S 63 AMG izdelala inovativni izpušni sistem, ki s prvič uporabljenim novim veznim členom omogoča celotno lestvico zvočne kulise. Pa še moč so povečali V8 motorju.

Akrapovič, ki je edini slovenski proizvajalec, ki se samostojno predstavlja na največjem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu, je že ob premieri športnega kupeja razreda C S63 AMG pripravil tudi lastno različico izjemno lahkega in učinkovitega izpušnega sistema zanj. Gre za izpušni sistem iz linije Evolution line, zaradi novega načina gradnje in uporabljenih tehnik pa pri Akrapoviču pravijo, da je to izpuh naslednje generacije. 

V primerjavi s tovarniškim izpuhom je slovenska rešitev za 45 odstotkov lažja (-13,2 kilograma), zaradi drugačnega pretoka plinov pa omogoča motorju za kar 8,6 kW več (po novem 438,6 kW/596 KM), več je tudi navora v vseh segmentih vrtljajev. A da so prišli do optimalne rešitve za takšen stroj, kot je V8 biturbo v S63 AMG, so pri Akrapoviču naredili veliko več, kot le zvarili nekaj titanovih cevi v lično podobo. 

Beri dalje...