Članek
BMW serije 2 cabrio: zdravilo proti stresu
Objavljeno Sep 25, 2015

Kabrioleti ne veljajo za uporabna vozila, ampak za čiste uživaške avtomobile . Najmanjši kabriolet v ponudbi BMW, serija 2 cabrio, je prav to - igračka za uživanje. Mehka streha in predvsem štirje sedeži večajo uporabnost, saj je primeren tudi za očete, ne le za samske in starejše pare. In otroci v njem uživajo - preverjeno.

Zadnjih šest let finančne krize je dodobra zredčilo število kabrioletov, tudi najcenejših in ne le na slovenskih cestah. Seveda gre za tip vozila, ki cilja na voznikova čustva in debelino denarnice, saj proizvajalci pod motorni pokrov vgradijo zmogljvie pogonske agregate, ki so dražji za vzdrževanje, pa tudi "popijejo več". To sicer pri BMW ni tako, saj sta BMW serije 2 coupé in cabrio na voljo z enako motorizacijo (od 218i/d do M235i).

A po drugi strani za ljubitelje križarjenja ob odprti strehi ni lepšega od modrega neba in lepe pokrajine, ter zavitih cest. In BMW 228i, z zmogljivim dvolitrskim štirivaljnim turbobencinskim motorjem, je prav to - avtomobil za uživanje, v katerem lahko poleg staršev ali starih staršev na zadnjih sedežih z vetrom v laseh uživata tudi dva otroka. Tistim, ki jim tudi 180 kilovatov moči (245 KM), ki jih proizvede biturbo štirivaljni agregat, ne zadovolji, imajo še vedno možnost poseči po 3,0-litrskem biturbo šestvalniku z 240 kilovatov moči (326 KM) v športnem modelu M235i.

Beri dalje...