Članek
Zagreb uvaja delitev avtomobilov
Objavljeno Sep 28, 2015

Na Hrvaškem bodo naslednjo pomlad dobili storitev delitve avtomobilov, ki je v svetu bolj znana kot "car sharing". V okviru projekta Spin City bo prvih 30 avtomobilov za skupno uporabo najprej na voljo na zagrebških ulicah.

Projekt so predstavili na dan brez avtomobilov v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Kot so napovedali, bodo spomladi v različnih delih Zagreba razporediti deset električnih avtomobilov in 20 na klasični pogon.

Za prvo uporabo se bodo morali državljani registrirati na spletni strani Spin City, nato pa bodo potrebovali le vozniško dovoljenje in pametni telefon. Vsi uporabniki bodo namreč dobili aktivacijsko kodo za aplikacijo, s pametnim telefonom pa bodo locirali najbližji avtomobil in ga tudi odklenili.

Brezplačne minute

Uporabljali ga bodo lahko v skladu s svojimi željami in potrebami, za vsako minuto pa bodo plačali 2,62 kune ali 34,5 centa, poroča STA. Za registracijo bo treba plačati 150 kun (19,75 centa), pri čemer bodo uporabniki dobili 50 minut vožnje. Če bodo natočili gorivo ali avtomobil napolnili z elektriko, bodo dobili dodatne brezplačne minute.

Beri dalje...