Članek
Opel astra napada vrh golfovega razreda
Objavljeno Oct 05, 2015

Opel z novo astro, 11. generacijo svojega kompaktnega modela z 80-letno tradicijo, napada sam vrh v kompaktnem razredu. V teoriji smo jo spoznali že do potankosti, a kako se vozi? Strnili smo prve vtise.

Konkurenca v najbolje prodajanem, C avtomobilskem segmentu, še nikoli ni bila tako zgoščena. VW golfa sta že napadla ford focus in peugeot 308, na prestol pa ob novem renault meganu cilja tudi opel astra, ki ponuja bombončke in tehologije, ki jih prvič vidimo v tem segmentu vozil in smo jih prej srečevali v luksuznih premium modelih, kot je audi A8, na primer. Kot zanimivost so pri Oplu na tiskovni konferenci, vsem, ki tega niso vedeli, dejali, da niso veliki tekmeci iz Wolfsburga tisti, ki so izumili slogan Das Auto. S tem sloganom so pri Oplu leta 1965 najavili prihod kadetta.

NE SPREGLEJTE: Pogovarjali smo se z šefom oblikovanja pri Oplu Malcomom Wardom

Najbolj pomemben model

Kako pomemben model je astra, ki je leta 1991 nasledila kompaktni model kadett, smo spoznali že v začetku poletja. Čeprav so jo pri Oplu uradno razkrili šele pred dvema tednoma na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, smo praktično vse, razen cen, izvedeli že v preteklih mesecih. Pred Frankfurtom so jo pri Oplu izbranim novinarjem in prodajalcem pokazali po vsej Evropi. Nič čudnega, če so samo leta 2014 prodali 230.000 aster.

Beri dalje...