Članek
Velik posel Luke Koper z Mercedesom
Objavljeno Oct 15, 2015

V Luki Koper so poleti podpisali pogodbo o sodelovanju z nemškim velikanom Daimler, s čimer je postala eno od osrednjih pristanišč za izvoz avtomobilov, proizvedenih v tovarnah Mercedes-Benz v Nemčiji in nekaterih drugih evropskih državah.

Pri nemškem proizvajalcu ocenjujejo, da bo letna količina avtomobilov, ki so namenjeni na Daljni vzhod, presegla 100.000 enot, kar predstavlja petino lanskoletnega pretovora vozil v Luki Koper."Odločitev Daimlerja je za Luko Koper velika čast, hkrati pa velika obveznost. Prepričani smo, da bomo s kakovostnimi storitvami in zanesljivimi transportnimi povezavami pristanišča z zaledjem upravičili zaupanje nemških partnerjev v slovenski logistični sistem," so v Luki Koper povzeli besede predsednika uprave Dragomirja Matića.

Pretovorijo vse več vozil

V Luki Koper so lani pretovorili 519.000 vozil in ohranili položaj drugega največjega avtomobilskega terminal med državami Evropske unije v Sredozemlju. Od januarja do septembra letos pa so pretovorili več kot 433.000 avtomobilov oziroma 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Beri dalje...